Španija rešila da naturalizuje bivšeg plejmejkera Crvene zvezde 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Košarkaški savez Španije uveliko radi na naturalizaciji Lorenca Brauna, nekadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde, a ove sezone ruskog Uniksa.

Teška povreda Rikija Rubija tokom sezone, kao i odluka Serhija Ćaća Rodrigeza da se reprezentativno penzioniše naterali su Košarkaški savez Španije da krene u potragu za rešenjem na poziciji plejmejkera.

Usled smene generacija, a u skladu sa činjenicom da Španija u enormnoj meri forsira inostrane igrače u mlađim klupksim kategorijama (Real Madrid najbolji primer), „crvena furija“ je prinuđena da naturalizuje igrača na mestu organizatora igre. S obzirom na to da se Serž Ibaka oprostio od dresa Španije, kao i da Nikola Mirotić već izvesno vreme ne nastupa za Španiju, Lorenco Braun trebalo bi da dobije priliku da predvodi Špance na narednom velikom takmičenju.

Procedura dobijanja pasoša ipak neće biti jednostavna. Braun bi prethodno morao da se odrekne američkog pasoša, možda i najvrednijeg na svetu, pa da potom aplicira za dobijanje španskog.

Istovremeno, kontrola kandidata za dobijanje pasoša u Španiji je vrlo rigorozna i ume da potraje više meseci. U savezu se pak nadaju da bi sve moglo da bude rešeno do 1. septembra i starta Evropskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari