Očajna situacija u klupskom vaterpolu zemlje osvajača svih mogućih takmičenja u poslednjih nekoliko godina, oličena u nezaustavljivom propadanju njegove najveće uzdanice i baze – Partizana

…, izgleda dotiče samo jeftino i neredovno plaćene golobrade momke u crno-belom i one koji su vrhunske karijere počeli na plivalištu beogradskog SC Banjica, kao što je trofejni reprezentativac Miloš Ćuk.

– Samo nekoliko meseci od istorijskog uspeha naše reprezentacije doživeli smo i to da naš najtrofejniji i klub koji je dao 12 sadašnjih reprezentativaca ne odigra utakmicu na svom bazenu zbog hladne vode. Uoči meča nije se mnogo pričalo o starom rivalu Jugu i velikoj utakmici za ovaj mladi tim Partizana već o nedostatku mazuta… Tužno je i to da Partizan više ne može da zadrži svoje igrače koji već sa 18, 19 godina odlaze iz kluba u potrazi za boljim uslovima. Na pravom smo putu da se i Partizan svede na amaterski nivo kao što su to već uradili svi drugi srpski klubovi i samim tim ugasimo naš najtrofejniji sport. Apelujem na sve koji bi trebalo da se bave ovim problemima da bez jakog i stabilnog Partizana uskoro neće biti ni jake reprezentacije, a samim tim ni medalja koje su ovom narodu jedina radost – moli i opominje prvotimac mađarskog Egera, član generacije osvajača Partizanove sedme titule klupskog prvaka Evrope 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari