Sportski savez Zrenjanina dodelio 36 priznanja 1Foto: grad zrenjanin

Za postignute sportske rezultate i za doprinos razvoju sporta u prethodnoj godini, Sportski savez garda Zrenjanina dodelio je godišnja priznanja u 12 kategorija.

Ukupno je nagrađeno 36 sportista, sportskih klubova, stručnjaka, sudija, donatora, propagandista u sportu, uz posebna priznanja i nagrada za životno delo Vojislavu Tabačkom.

Najbolji sportisti seniori u protekloj godini su rvački šampion Zurab Datunašvili i članica Bokserskog kluba “Petrovgrad”, treća u Evropi, Aleksandra Rapaić.

Nagrađeni su još: atletičarka Dunja Sikima, članica Atletskog kluba “Banat” i dvostruka prvakinja Balkana Dunja Sikima; džudista “Proletera MD” Milan Bulaja, evropski kadetski šampion i treći na svetskom prvenstvu; rvač “Proletera” Stevan Kojić i odbojkašica Milica Vidačić, članica OK “Tent” Obrenovac.

U kategoriji neolimpijskih sportova, najbolji senior je Bojan Gostojić, član Aerokluba “Zrenjanin”, evropski prvak u aviomodelarstvu, a seniorka Anastasija Njegreš Orčik, iz Pauer lifting kluba “Gladijator” Elemir, državna rekorderka …

Među sportistima sa invaliditetom najbolji je član Streljačkog kluba “Olimp” Laslo Šuranji, a među sportistima plivačicama Katarina Draganov Čordaš.

Nagradu za najuspešnijeg propagandistu u sportu za 2022. godinu dobio je novinar i publicista Miodrag Grubački.

O dobitnicima je odlučivao Upravni odbor Sportskog saveza grada Zrenjanina, a kao i svake godine, na to su presudno uticali postignuti sportski dometi.

Minutom ćutanja odata je pošta preminuloj istaknutoj zrenjaninskoj sportistkinji i nekadašnjoj reprezentativki u kuglanju Ireni Kaločai.

Više vetsi iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari