Gde možete da gledate meč Češka - Srbija na Evrobasketu večeras? 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Košarkaška reprezentacija Srbije od 17.30 igra protiv Češke Republike drugi meč na šampionatu Evrope.

U prvoj utakmici na prvenstvu u petak uveče „orlovi“ su imali oscilacije, odbrana je bila poprilično porozna, ali su ipak na pozitivan način otpočeli misiju na kontinentalnom šampionatu – 100:76.

Holandija jeste pokazala zašto je u stanju da iznenadi favorite, međutim puleni Svetislava Pešića demonstrirali su poletnu igru u Pragu, posebno u napadu, koja je bile nečitljiva za protivnika u meri da su ubedljivom pobedom, personifikovanom u 100 datih poena, poslali poruku ostalim rivalima u grupi.

Večeras izabranici Svetislava Pešića igraju protiv domaćina Češke (17.30), a direktan prenos meča moguće je gledati uživo na kanalu RTS 1.

Od 10. septembra počinje nokaut faza takmičenja, a ukoliko bi bila prva u svoj grupi, Srbija bi 11. septembra igrala protiv četvrtoplasirane ekipe iz C grupe u kojoj se nalaze Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

Ukoliko prebrodi tu prepreku Srbija bi mogla 14. septembra da igra u četvrtfinalu protiv drugoplasirane ekipe iz A grupe (Španija, Crna Gora, Turska, Gruzija, Belgija i Bugarska) i trrećeplasirane ekipe iz B grupe (Francuska, Litvanija, Slovenija, Nemačka, Mađarska, Bosna i Hercegovina) koje će dati jedan par osmine finala.

Polufinale je na programu 16. septembra, a finale dva dana kasnije.

Raspored Srbije u grupi D do kraja prve faze takmičenja

3. septembar

Češka Republika – Srbija  17:30h, prenos RTS

5. septembar

Srbija – Finska 21:00h, prenos RTS

6. septembar

Izrael – Srbija 21:00h, prenos RTS

8. septembar

Srbija – Poljska 21:00h, prenos RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari