Srbija i dalje bez pobede u Ligi nacija 1Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da u Budimpešti nadigraju Mađarsku u petom kolu B divizije Lige nacija – 1:1. „Orlovi“ su tako u ovom takmičenju zabeležili petu uzastopni meč bez pobede i verovatno će se kao poslednji ponovo preseliti u C diviziju, odnosno treću evropsku ligu.

Teoretski srpski tim još uvek ima šansu da ostane u B diviziji, ali je preduslov ne samo da pobedi Rusiju u Beogradu (sreda), već i da Mađarska nadigra Tursku (ne ulazeći u kalkulacije sa gol razlikom i skorom u međusobnim susretima).

Ispadanje u C diviziju ne samo što će Srbiji doneti rivale iz treće evropske klase, nego će značiti i da će „orlovi“ na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prevenstvo u Kataru, koji će se održati 7. decembra, biti u trećem umesto u drugom šeširu. Dodatna objašnjenja zašto je ulazak u kvalifikacije iz trećeg šešira jako loš, pošto će iz grupe samo prva dva tima ići na Mundijal, nisu potrebna.

Srbiju je sa klupi zbog suspenzije selektora LJubiše Tumbakovića vodio njegov pomoćnik Aleksandar Janković.

Karte su u timu dosta promešane u odnosu na meč sa Škotksom, što je i bilo očekivano posle poraza koji je ozbiljno uzdrmao atmosferu u ekipi.

Upravo je jedan od novajlija u prvom timu doneo „orlovima“ prednost u 17. minutu. Radonjić je iskoristio brzinu da prvi stigne do sjajno pasa glavom Jovića, a potom je napravivši mini slalom po odbrani domaćih akciju završio lepim pogotkom – 1:0.

Umesto da prednost da sigurnost igračima Srbije, desilo se upravo obratno. Mađarska je pojačala tempo i počela da stvara sve ozbiljnije šanse.

Jedna od takvih bila je kobna u 39. minutu kada je lepom akcijom izigrana cela odbrana Srbije, a potom je Kalmar izašao kao pobednik iz duela jedan na jedan sa golmanom Dimitrovićem – 1:1.

Uspeli su „orlovi“ od starta drugog poluvremena da vrate ponovo prikažu igru sa starta utakmice. Pokušaji napada gola Mađara nisu uspevali da se izrode u konkretnu šansu, a otvorena igra davala je i domaćima više prostora za ofanzivu.

Srećom, Nemanja Gudelj je i sinoć na poziciji štopera bio među najboljima, te je odbrana srpskog tima uglavnom bez većih problema zaustavljala napade domaćih.

Do kraja je ipak Srbija bila ta koja ima za čime da žali jer je Jović u dva navrata, u 80. i 87. minutu imao gol prilike, ali nije precizan. Po borbi koja je viđena u obe odbrane i na sredini terena remi je na kraju bio najopšteniji ishod.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari