"Srbija je taktički neuredna momčad": Komentator HRT-a analizirao meč sa Švajcarcima 1Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Fudbaleri Švajcarske savladali su Srbiju sa 3:2 (2:2) i kao drugoplasirani tim Grupe G pridružili su se selekciji Brazila u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, koja je osvojila prvo mesto uprkos porazu od 0: 1 od Kameruna.

– Ovaj susret ove dve reprezentacije uporedio bih sa situacijom u Švajcarskoj i Srbiji. Švajcarska je Srbiji dala dva beskamatna kredita, ali ih to ništa nije koštalo. Srbija je taktički neuredna momčad, Švajcarci su iskoristili svoje bokove. Srbija nije sistemski nanela štetu Švajcarskoj, nisam video sistemski rad njihovog selektora, rekao je Joško Jeličić u uvodu katarske emisije.

Tomislav Stipić je prokomentarisao situaciju na terenu kada su igrači Srbije prigovorili sudiji i tražili jedanaesterac.

– Vidite nemoć i vrlo malo razuma na terenu. Srbija je bila skoro paralizovana i ovo emotivno stanje je jedno, ali su igrali bez srca, rekao je on.

Sudijski stručnjak Marijo Strahonja rekao je da je sudija Fernando Rapalini odlično presudio.

Jeličić je govorio o sistemskim problemima u srpskom timu.

Stipić se osvrnuo na izlazak Džerdana Šaćirija iz igre.

– Šaćiri je posebno važan šraf u reprezentaciji Švajcarske, znamo i njegove korene. Možda je selektor video da u njemu rastu tenzije i hteo da ga zaštiti, pa ga je izveo, rekao je Stipić.

Drugi analitičar HRT-a, Joško Jeličić, nastavlja:

– Da li ste primetili vođenje meča Jakina i Piksija? Jedan trener je stabilan i zna da vlada svojim timom koji ga prati. Piksi je drugi deo igrao kao desno krilo, odnosno veći deo utakmice je hvatao glavu i komentarisao suđenje. Pokazao je nervozu, to su važne stvari jer treneri govorom tela govore igračima kako da se ponašaju. Ako ste nervozni, ako gestikulirate, videli ste i kako se igrači nerviraju. Vođenje tima je izuzetno važno, rekao je Jeličić.

Srbija je na tri meča Svetskog prvenstva primila osam golova, najviše posle Kostarike, koja je stradala od Španaca.

– Tomislav i ja smo se umorili od seciranja reprezentacije Srbije. Sve je rečeno. Reprezentacija koja ima pojedinačne igrače na istom nivou, a primili su osam golova u tri utakmice, imaju bod i ćao, rekao je Jeličić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari