"Srbija može da iznenadi": Legendarni Francuz, Nikola Karabatić, navija za Orlove 1EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena ima lepo mišljenje o izabranicima Tonija Đerone.

Nikola Karabatić osim što svoim srcem igra za svoju Francusku ne krije da voli kada reprezentacije domovine njegovih roditelja, Srbija i Hrvatska, naprave uspehe na velikim takmičenjima.

“Voleo bih da Srbija uspe, da napravi neki rezultat. Talenta ima. Video sam da je napredovala, dobila nas je u kvalifikacijama, kao i Švedsku u prijateljskom meču. Ima potencijala, dobre igrače. Danas ima mnogo selekcija koje su kandidati za medalje.

Srbija je u krugu reprezentacija koje mogu da iznenade, da pobede sve“, smatra ovaj čudesni bek, koji je sa Trikolorima već četiti puta bio na planetarnom tronu, a sada se s njima nalazi na Svetskom prvenstvu u Polsjkoj i Švedskoj.

Njegova prognoza ishoda borbe za medalje ne razlikuje se od gro ostalih, jer i on u prvom planu vidi branioca titule Dansku i aktuelnog evropskog prvaka Švedsku.

“Francuska je toliko medalja osvojila, da bez obzira ko igra za reprezentaciju, uvek se očekuje najviše. Pritisak je uvek tu i zbog toga uvek moramo da pružimo maksimum na svakom meču, takmičenju”, smatra 38-godišnji bek, rođen u Nišu.

Nekadašnji igrač Monpeljea, Kila i Barselone, sezonama brani boje bogatog Pari Sen Žermena, dok za Francusku nastupa više od dve decenije.

“Uvek je isti osećaj kada igram za svoju zemlju. Kako mi se bliži kraj karijere, možda je to i pojačano jer znam da svaki meč može da mi bude poslednji, da ne daj bože, dođe neka povreda i to bi mi sigurno bio kraj karijere.

Sad mi je lepše, više uživam sa timom, na treninzima, sa ekipom u hotelu”, ističe Karabatić, koji bi voleo da se od Trikolora oprosti na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Pod uslovom da mu zdravlje to dozvoli, a on poziv selektora zasluži kvalitetnijim partijama za PSŽ, s kojim privodi kraju pregovore o produžerku saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari