Srbija odradila posao protiv autsajderske Argentine i ostala u igri za Olimpijske igre 1Photo by Starsport.rs ©)

Za razliku od meča sa Norveškom, naši rukometna reprezentacija nije ispustila prednost posle 30 minuta već je boljom partijom u drugom poluvremenu stigla do pobede potrebne za nastavak borbe za Pariz 2024. godine – 28:22.

Dobar deo prvog poluvremena je Argentina mučila Srbiju i(li) su Orlovi postepeno podizali svoju radnu temperaturu, tražeći pravi recept za otpor borbenih Gaučosa.

Trebalo je da prođe neko vreme da naš tim „skupi“ odbranu, predvođenu golmanom Cuparom. I, još više, „našteluje“ napad, gde nije bilo dovoljno protočnosti i preciznosti.

S tim da su im povremeno posao otežavale sudije iz Alžira, očigledno ispod nivoa znanja potrebnog za arbitriranje na planetarnom takmičenju, kakvo je ovo u Švedskoj i Poljskoj.

Dok je to trajalo Južnoamerikanci su uspevali da anuliraju sitan minus, pa i povedu, ne i da osujete prednost izabranika Tonija Đerona pre pauze u utakmici druge faze SP u Katovicama – 12:10.

Čim su se vratili zaigrali su onako kako to dolikuje favoritu u ovom slučaju. Sa Milosavljevim među stativama, očas posla su stekli pet golova viška (15:10), dok je Argentina sastavila 10 minuta bez pogotka.

Kontra duelu sa moćnom Norveškom, kada su prešli put od sjaja do očaja, Orlovi su večeras „leteli“ u suprotnom smeru. Defanziva je dobila na agresivnosti i čvrstini, a ofanziva na raznovrsnosti i efikasnosti.

A, kako Argentinci nisu umeli da zaustave svoj sunovrat neminovno je bilo da sena kraju „poklone“ Srbiji, koja je tako zadržala šansu za plasman koji bi je odveo u kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. godine.

Za to je potrebno da slavi i protiv Holandije, 23. januara, kao i da joj idu na ruku bodovni učinci, možda čak i ukupna gol razlika u drugoj fazi turnira, preostalih kandidata za odlazak u Pariz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari