Srbija pobedila Brazil u poslednjem trening meču pred start Mundobasketa 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Brazila rezultatom 89:85 na turniru Kup Solidarnosti, koji se igra u sklopu priprema za Mundobasket.

U neizvesnoj završnici, odlučujuće poene postigao je Nikola Jović, koji je 48 sekundi pre kraja ubacio trojku za vođstvo svog tima od 85:82.

Iako su Brazilci 11 sekundi pre kraja trojkom Benitea smanjili na 86:85, da bi u poslednjem napadu, uz zvuk sirene Dobrić uzvratio i postavio konačan rezultat.

Ekipa Svetislava Pešića nije prikazala dobru partiju i pokazala je puno oscilacija u igri, ali opravdanje može da bude to što u timu nisu bili Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

Srbija je vodila tokom većeg dela utakmice, a najveća prednost iznosila je 12 poena razlike u trećem periodu.

Početkom poslednjeg perioda košarkaši Brazila su serijom poena Kabokle i Benitea uspeli da uhvate rezultatski priključak, a čak su i poveli nakon dve vezane trojke Jaga.

Najefikasniji je u reprezentaciji Srbije bio je Filip Petrušev sa 17 poena, Aleksa Avramović je postigao 14, Ognjen Dobrić i Nikola Jović su ubacili po 11, a Stefan Jović i Dejan Davidovac po devet poena.

Za reprezentaciju Srbije ovo je bio poslednji pripremni meč pred odlazak na Filipine, gde će 26. avgusta igrati prvi duel na šampionatu sveta protiv Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari