Tadić: Bilo dobrih i loših stvari, ovo je podstrek 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Irsku sa 3:2, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je u večerašnjoj utakmici sa Irskom bilo dobrih i loših stvari, ali da je najvažnija pobeda.

„Pokušali smo da ispunimo šta je trener tražio od nas. Držali smo se tih nekih principa. Bilo je dobrih i loših stvari što je normalno jer smo samo tri dana zajedno. Trebalo je da bude lakše kod 3:1, ali dobro, ima mnogo pozitivnih stvari. Ima i negativnih koje ćemo da ispravljamo i pokušamo da usavršimo“, rekao je Tadić za Sportklub.

Srbija je sa 3:2 pobedila Irsku na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Ovo jeste veliki podstrek. Ali, vidite, i šampion Evrope se mučio protiv Azerbejdžana. Moraš uvek da budeš 100 odsto koncentrisan. Idemo korak po korak. Sledi Portugal, mnogo velikih imena, ali moramo da verujemo u sebe, što selektor pokušava da nam ugradi“, kazao je Tadić.

Stojković: Prezadovoljan sam igračima, nisu se predali

Tadić: Bilo dobrih i loših stvari, ovo je podstrek 2
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je prezadovoljan igračima zbog toga što se nisu predali posle primljenog gola, već su verovali i na kraju pobedili Irsku.

„Veoma važna tri boda. Uvek je prva utakmica najteža. Imali smo malo vremena da se spremimo i prezadovoljan sam velikom željom kod igrača iako je bilo poteškoća u prvom delu. Nisu se predali, verovali su i posle 0:1 su smogli snage i znanja da preokrenu u svoju korist“, rekao je Stojković za televiziju Sportklub posle utakmice.

Srbija je na debiju Stojkovića pobedila Irsku posle preokreta u Beogradu sa 3:2, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Završnica je mogla da bude mirnija, alli se desila greška, poklon za njih i 3:2, pa je usledila neizvesnost. Važno je to što smo posle 11 godina počeli pobedom“, kazao je Stojković.

Srpska fudbalska javnost bila je iznenađena startnom postavom koju je Stojković izabrao.

„Možda je za neke iznenađenje. Ali, raspored je tako gust da ne verujem da jedna grupa igrača to može da izdrži, taj ritam. Zbog toga se išlo sa tim malim iznenađenjima. Ne zaboravite da imamo Portugal za tri dana, pa Baku… Treba da budemo pametni, dovoljno inteligentni da vodimo računa o spremi igrača“, istakao je Dragan Stojković.

Mitrović: Tek smo počeli, ovo je bitan vetar u leđa

Tadić: Bilo dobrih i loših stvari, ovo je podstrek 3
Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da je večerašnja pobeda nad Irskom „vetar u leđa“ za naredne duele sa Portugalom i Azerbejdžanom.

„Veoma bitna pobeda. Moramo da shvatimo da smo tek počeli nešto novo i sigurno je da će biti potrebno malo vremena. Jedan jako bitan vetar u leđa za nas za i nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama i još boljom igrom“, rekao je Mitrović za Sportklub.

Mitrović je sa dva gola doneo pobedu Srbiji rezultatom 3:2 nad Irskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Igrali smo dobru utakmicu, s obzirom na to da smo imali dva dana da se uigramo. Na početku se video strah i mali pritisak. Nesrećno smo primili gol. Ali, kako je utakmica odmicala bili smo sve bolji i bolji. Ima detalja koji mogu da se poprave, kao što je drugi gol“, kazao je Mitrović.

Prvi gol je dao lob udarcem, a naveo je da mu je to možda i najlepši pogodak u karijeri.

„Uglavnom dajem golove iz šesnaesterca. Ovaj je za promenu. Reagovao sam instiktivno, kretao sam se, znao sam da Tadić vidi i da će lopta da dođe, da je golman krenuo pa se vraća. Nekad moraš da rizikuješ i isplatilo se. Ispalo je fenomenalno“, dodao je napadač Fulama.

Pohvalio je novog selektora Dragana Stojkovića.

„Mister je jako harizmatičan čovek. Uspeo je da nas ubede i nametne njegov stil, da igramo fudbal bez obzira na to ko je sa protivničke strane, da mi budemo ekipa koja diktira tempo i koja se pita. Ubeđen sam da će to da izgleda sve bolje i bolje“, rekao je Mitrović.

Mitrović se sa 38 golova izjednačio sa Stjepanom Bobekom na prvom mestu liste najboljih strelaca u reprezentaciji.

Vlahović, Milenković i Gajić: Početak za poželeti, veoma važna pobeda

Tadić: Bilo dobrih i loših stvari, ovo je podstrek 4
Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Fudbalski reprezentativci Srbije rekli su da je večerašnja pobeda nad Irskom veoma važna i da je početak kvalifikacija „za poželeti“.

„Nije moglo bolje da se poželi. Ovo je najbolji mogući početak i nadam se da ćemo nastaviti već za tri dana, kada ćemo igrati protiv veoma dobre reprezentacije. Imaćemo svoje šanse koje bismo mogli da iskoristimo“, rekao je Dušan Vlahović posle utakmice.

Srbija je pobedila Irsku sa 3:2 na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Vlahović je dao prvi, izjednačujući gol za Srbiju.

„Stariji igrači su mi olakšali, dobro su me prihvatili i adaptirao sam se. Na terenu mi je mnogo lakše zahvaljujući njima. Jako sam srećan zbog gola, ali najviše zbog pobede i tri boda“, kazao je Vlahović.

Nikola Milenković je naveo da je pobeda veoma bitna.

„Imali smo veliku želju da pobedimo na početku kvalifikacija i to se videlo na terenu. Mislim da možemo mnogo bolje od ovoga i mislim da će tako biti već protiv Portugala“, rekao je Milenković.

Milan Gajić je kazao da je cilj na početku kvalifikacija ostvaren.

„Na momente je bilo teško, ali znali smo da će tako biti. Pogotovo sa Ircima, tradicionalno su zanimljive utakmice. Veći deo utakmice smo kontrolisali. Ovo je proces koji tek počinje i prezadovoljni smo početkom“, kazao je Gajić.

Reprezentacija Srbije će u narednom kolu u subotu dočekati Portugal.

Portugal je u drugoj utakmici Grupe A kao domaćin u Torinu rezultatom 1:0 pobedio Azerbejdžan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari