Srbija se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu 1Foto: STARSPORT

Ubedljivom pobedom nad Slovačkom (13:5), vaterpolisti Srbije osvojili su prvo mesto u Grupi D na Evropskom prvenstvu u Barseloni, samim tim dobili i tri dana slobodno, s obzirom na to da su direktno prošli u četvrtfinale koje je na programu u utorak.

„Delfinima“ će izvesno rival biti Mađarska, koja je prethodno u grupi ubedljivo poražena od Italije (12:5), zbog čega će do osam najboljih morati preko Holanđana u osmini finala. Rezultatski, Srbija je ostvarila planirano, ali je u igri bilo poprilično manjkavosti, naročito u meču sa Rusijom (11:9).

Selektor Dejan Savić veoma je svestan segmenata u igri koji još uvek ne funkcionišu na željeni način. U odbrani je viđeno puno propusta, naročito su to umešno kažnjavali Rusi. Golmani Mitrović i Pjetlović već po tradiciji primaju golove koji su nesvojstveni reprezentativcima poslednjeg trostrukog šampiona Evrope i aktuelnog olimpijskog pobednika. Odbrana na sidrašima posebno je krhka: Aleksić i Ranđelović nemaju adekvatnu podršku trećeg beka. Jakšić ima puno problema da se nametne u tom segmentu, tako da selektor mora da računa na dodatnu potrošnju Filipovića i Mandića. Nemanja Vico je u Barseloni dobio mogućnost da debituje kao rezervni centar, međutim sa njim u igri Srbija mnogo teže dobija „igrača više“, jer teže spušta loptu na sidraša.

Kako bi što svrsishodnije iskoristio tri dana pauze, selektor Savić obećao je igračima žestoke treninge.

– Bilo je oscilacija, ali idemo dalje. Znam da mnogi vole tri dana pauze ali ja ne spadam među takve trenere. Volim tenziju i moraću da nađem način kako bi ista bila prisutna, i po svemu sudeći biće to kroz pet jakih treninga. O sledećem rivalu ćemo pričati kada dodje vreme – jasan je selektor Srbije.

Gojko Pijetlović: EP tek počinje

Gojko Pjetlović, novi čuvar mreže Šapca, uveren je da će Mađarska biti rival Srbije u četvrtfinalu. “ Bilo je tvrđe nego što smo mislili. Probali smo neke akcije, ovu pauzu do utakmice sa Mađarskom moramo da iskoristimo na pravi način. Prvenstvo tek počinje. Sunce nije smetalo, kako nama, tako i njima i nemamo pravo da se žalim“, izjavio je Pjetlović posle meča sa Slovačkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari