Srđan Jovanović sudi derbi Lige šampiona bez pomoći gol-tehnologije 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Za manje od tri sata, u Lisabonu će početi jedan od odlučujućih mečeva 5. kola za plasman u narednu fazu Lige šampiona. Benfika će ugostiti Juventus u otežanim uslovima, s obzirom na to da neće biti gol-tehnologije.

Lisabonskom velikanu dovoljan je i bod da bi obezbedio mesto u osmini finala, dok Juventus samo neka čudesna kombinatorika može dovesti do prolaska u narednu fazu.

Sudija derbija u Lisabonu biće Srđan Jovanović, srpski arbitar kome će deljenje pravde biti otežano.

Naime, na dan utakmice ekipe su obaveštene da se video-tehnologija pokvarila, tačnije ona koja je zadužena za procenu da li je lopta celim prečnikom prešla gol liniju.

Do problema je došlo tokom renoviranja stadiona Luž; usred rekonstrukcije pokvarena je video-tehnologija u meri da popravka nije bila moguća do početka večerašnje utakmice.

„Domaći klub je bez znanja UEFA naručio radove na svom stadionu, zbog čega je sistem gol-tehnologije postao nefunkcionalan. Nažalost, neće biti moguće zameniti i instalirati novi sistem na vreme, pa će se utakmica igrati bez gol-tehnologije“, navela je Evropska kuća fudbala.

Rad glavnog sudije Srđana Jovanovića time će biti otežan, kao i njegovim pomoćnicima Urošu Stojkoviću i Milanu Mihajloviću. Četvrti sudija biće Momčilo Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari