Srđan Jovanović sudi večiti derbi 1Foto: STARSPORT

Predstojeći, 166. večiti derbi mogao bi da suštinski utiče na ishod trke za titulu u Superligi. Partizan ima prednost od pet bodova, a Crvena zvezda najidealniju poziciju da kao domaćin poveća dramatičnost borbe za titulu. Značaj meča uticao je na to da za delioca pravde bude određen Srđan Jovanović, naš trenutno najbolji sudija.

Srđan Jovanović ima će pomoć od strane kolega: Uroša Stojkovića i Milana Mihajlovića, dok će četvrti sudija biti Milan Mitić.

U VAR sobi biće Momčilo Marković i Bojan Banović.

Jovanović je ove sezone u Ligi šampiona delio pravdu na mečevima: Borusija Dortmund – Sporting, Šahtjor – Real Madrid, Čelsi – Juventus, Sporting – Mančester Siti.

Jovanović je ove sezone svirao na 18 utakmica, pokazao jedan crveni karton i dosudio jedan penal. Crvenoj zvezdi je sudio u ubedljivoj pobedi od 7:1 nad Kolubarom, Partizanu u slavlju od 3:1 nad TSC-om. Sve skupa, Zvezda je na 10 utakmica na kojima joj je Jovanović arbitrirao upisala devet pobeda uz jedan poraz. Partizanu je sudio čak na 21 utakmici, crno-beli su dobili njih 14, četiri puta igrali nerešno i tri puta izgubili.

Jovanović je do sada sudio na  večitom derbiju septembra 2019. kada je Partizan dobio sa 2:0 golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića nakon što je Zvezdi, kasnije se ispostavilo neopravdano, poništen čist gol pri rezultatu 0:0 zbog, objavila je tada Sudijska komisija, nepostojećeg prekršaja nad Vladimirom Stojkovićem.

Jovanović je sudio i prošlogodišnje finale kupa u kome je Crvena zvezda slavila posle boljeg izvođenja penala (4:3, bez golova u toku igre).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari