Sreća nije naš saveznik 1EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Poraz od Olimpijakosa u poslednjim sekundama 7. kola Evrolige (67:65) samo je bio još jedan u nizu Fenerbahčea doživljenog na identičan način u najelitnijem rangu takmičenja, od početka sezone.

Imao je Fener u Atini poslednji napad na utakmici i vremenski rok od dve sekunde da pogotkom duel odvede u produžetak ili trojkom matira rivala, a li je Marko Gudurić sa nekih sedam i po metara bio neprecizan.

Turski velikan je tako negativan skor samo podebljao 2-5, teško se pomirivši sa činjenicom da je još jednu utakmicu izgubio na kojoj je mogao da matira protivnika.

„Četvrti put gubimo utakmicu u poslednjoj sekundi… Nije lako mojim igračima. Ali borićemo se i znamo da ćemo isplivati. Kamen se ne lomi jednim udarcem. Moramo da nastavimo da guramo taj kamen i da se borimo. Da smo pobedili, bilo bi to apsolutno zasluženo. Nije nam lako, potrebna nam je pobeda da bismo bili srećni i nasmejani. Nažalost, gubimo utakmice na jednu loptu. Na početku smo mnogo grešili, pogotovo u odbrani, ali smo uspeli da se popravimo u drugom poluvremenu i da zaigramo srčanije. Kada smo preuzeli kontrolu nad skokom, imali smo i bolje pozicije za šuteve“, istakao je Aleksandar Đorđević.

Bivši selektor Srbije je prokomentarisao i poslednji minut kada je njegova ekipa promašila dva šuta.

„Mogli smo da pobedimo. Na kraju je odlučio jako težak šut Slukasa preko našeg najboljeg odbrambenog igrača, Jana Veselog. On je odigrao odličan napad, Veseli je odigrao odličnu odbranu i obojica zaslužuju čestitike. Želeo sam da Polonara šutira trojku u poslednjem minutu pre toga, verovatno bi pogodio i prelomio utakmicu… Mislim da mu je žao što to to nije uradio. Dve sekunde pre kraja smo imali šut za pobedu ali sreća nije naš saveznik ove sezone“, utisak je srpskog stručnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari