Odbojkašice Srbije deklasirale Meksiko sa 3:0 na SP u Japanu 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY (Foto: arhivska fotografiaj)

Odbojkašice Srbije nastavile su da pružaju sjajne partije na Svetskom prvenstvu u Japanu, a nova „žrtva“ bile su Meksikanke koje su pobeđene 3:0 (25:19, 25:17, 25:15) u prvom kolu druge faze takmičenja.

Naredni rival u takođe ranom jutarnjem terminu od 10.40 po lokalnom vremenu (3.40 po srednjeevropskom) bila je Nemačka.

Selektor Zoran Terzić istakao je da je zadovoljan pobedom, ali ne i terminom u kojem su njegove izabranice odigrale meč.

– Bilo je onako kako smo se nadali, igrali smo dovoljno koliko nam je trebalo za pobedu. Ne odgovaraju nam utakmice u jutarnjim terminima. Međutim, dobro je što smo igrali protiv Meksika prepodne jer smo taman osetili kako će biti u tom terminu igrati protiv Nemačke, koja će sigurno biti mnogo teži protivnik. Protiv Nemica ćemo morati da prikažemo bolje izdanje ako hoćemo da nastavimo pobednički niz – rekao je Terzić.

Blokerka Srbije Maja Aleksić tvrdi da je Meksiko savladan lakše nego što se očekivalo

– Mislile smo da će biti mnogo teže, ali ove devojke su pravi profesionalci. Odigrale su utakmicu na maksimalnom nivou. U ovakvom sistemu takmičenja svaki set znači i svaki bod je bitan bez obzira na težinu protivnika – rekla je Aleksićeva.

Primač srpskog tima Brankica Mihajlović izjavila je da se ekipa privikla na neobičan termin igranja meča.

– Drago mi je što smo završile meč sa 3:0 jer smo daleko bolje od Meksika. Sa Nemačkom smo i ove godine igrali u Ligi nacija, one su strpljive, čekaju svoju šansu. Nije ni malo lako odigrati dobro protiv njih. Što se tiče jutarnjeg termina, nisam primetila da nam je nešto smetalo. Takvo je takmičenje i moramo da se navikavamo i prilagođavamo – zaključila je Mihajlovićeva.

Branka Buša smatra da sve ide svojim tokom i da će selekcija Srbije igrati još bolje kako takmičenje bude odmicalo.

– Još jedna maksimalna pobeda koja će nam značiti i što se tiče bodova i što se tiče samopouzdanja. Zadovoljni smo kako smo odigrali. I Nemačku poznajemo, igrali smo do sada mnogo puta sa njima, ali sigurna sam da ćemo još neke detalje dodatno skenirati i izaći potpuno spremne i motivisane.

Posle današnjeg meča s Nemačkom reprezentativke Srbije očekuje dan pauze. Potom u sredu igraju protiv domaćina Japana (12.20 po srednjeevropskom vremenu), a u četvrtak će im rival biti Holandija (12.20).

Rezultati i tabela

  1. kolo

Srbija – Meksiko          3:0

Nemačka – Brazil        3:2

Holandija – Portoriko  3:0

Japan – Dominikanska Republika        3:2

 

Srbija   6          0          18

Holandija        6          0          17

Japan   5          1          15

Brazil   4          2          13

Nemačka         4          2          11

  1. Republika 3 3          10

Portoriko         2          4          6

Meksiko          1          5          3

 

  1. kolo (danas)

Srbija – Nemačka         3.40

Brazil – Meksiko          6.25

Holandija – Dominikanska Republika 9.10

Japan – Portoriko         12.20

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari