Srpska trojka za treće kolo Vimbldona 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Posle dana predaha, trojica srpskih predstavnika u muškom singlu na Vimbldonu ponovo izlaze na teren, svi da bi, ako je moguće, završili u trećem kolu trećeg grend slema u ovoj godini.

Svako sa svojom taktikama i šansama da ostane na londonskoj travi, jer nisu isti znanje, iskustvo, status, trenutna forma… osvajača turnira ovog ranga Novaka Đokovića, 30. na ATP listi Miomira Kecmanovića i 64. reketa sveta Dušana Lajovića.

Jedini od njih koga ljudi sa strane siguraju u narednoj rundi jeste Đoković, mada je posle pobede nad Južnokorejcem Sunvuoom Kvonom (3:1 u setovima) i sam priznao da mu štošta nije išlo od ruke na početku odbrane prošlogodišnje titule, te da mora dosta toga da popravi u duelu sa Tanasi Kokinakisom (79. na svetu) u prvom meču dana na Centralnom terenu (14.30).

U njihovom jedinom susretu 2015. godine na Rolan Garosu Đoković je bio siguran (6:4, 6:4,6:4), a Kokinakis je u prvoj rundi eliminisao Poljaka Kamila Majhšaka.

„Ispratio sam deo tog meča. Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš naredni meč“, rekao je Đoković.

Dušan Lajović se nije namučio da preskoči startnu prepreku, jer mu je Španac Pablo Karenjo Busta predao duel posle 1:1 u setovima, što bi trebalo da znači da je sačuvao snagu za ukrštanje reketa sa Kazahstancem Aleksandrom Bublikom (oko 14.00).

Šest leta mlađim kolegom ruskog porekla, čiji rezultati u 2022. godini nisu iz kategorije fantastičnih, ali je i takav bolje rangiran (38) od iskusnog Srbina. Uz to ima želju za rezultatskim revanšom za izgubljen megdan na Australijan openu 2021, kada ga je Beograđanin savladao u četiri čina.

Kecmanovićeva zajednička statistika sa Alehandrom Tabilom (meč počinje tačno u podne) je pola-pola, s obzirom da se naš teniser bolje kotira na ATP listi od Čileanca (78), a Južnoamerikanac radije seća duela sa ovogodišnjeg turnira u Santjagu, kada je pred domaćom publikom slavio u dva seta i prošao u četvrtfinale.

Miomir ga je tada upoznao iz prve ruke, a za dodatne informacije može da se raspita kod zemljaka Lasla Đerea, koji je ostao bez plasmana na kraju vrlo izjednačenog i dramatičnog meča sa momkom bez ijednog ATP trofeja. S druge strane, prikazano u prvom kolu, protiv Amerikanca Džona Milmana, predstavlja dobru podlošku za Miomirov optimizam, pošto je slavio bez većih problema (3:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari