Srpske rukometašice otputovale za Švedsku 1Kaća Tomašević Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je u švedski grad Ševde, gde će u subotu u 16 časova igrati meč četvrtog kola kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo koje će se u decembru održati u Francuskoj, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Pobeda nad Šveđankama bi i definitivno potvrdila plasman Srpkinja na EP 2018, a praktično bi rešila i pitanje prvog mesta koje donosi bolje mesto pred žreb. Prvi meč u niškoj hali „Čair“ rešen je u korist srpskog tima – 30:23 (9:15) posle spektakularnog preokreta pred 2.500 gledalaca.

– Rezultat prvog meča bio je i više nego pozitivan. Sa svakim okupljanjem će biti još i bolje, da se upoznamo još više i odlučnije krenemo na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je po meni jedan od najboljih na svetu. Moramo korak po korak, ne možemo pet unapred. Dobrog raspoloženja idemo u Švedsku. Pokazali smo da možemo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i u gostima. Ovih +7 ne može da zavara. Insistiram da je sprečavanje kontranapada izuzetno bitno, što smo videli u prvom poluvremenu u Nišu, kada smo primili puno lakih golova. Ne mogu da nas zavaraju, ako u tom segmentu budemo dobri. Želja, htenje, da mi to možemo, sve to mora da bude prisutno. Na pozicioni napad nećemo izgubiti utakmicu. Šveđanke se nisu snašle na našu 6-0 odbranu u drugom poluvremenu. Sada će je studirati kao šahisti, tražiće pukotinu u našoj odbrani. Pokušaćemo da je još usavršimo – najavio je selektor  Ljubomir Obradović.

TABELA:

Srbija6
Švedska4
Makedonija2
Farska   Ostrva0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari