„Srpski drim tim“ bez trofeja, Italijani odbranili titulu najboljeg u Evropi 1Foto: Starsport

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da osvoje Ligu šampiona pošto su u finalu završnog turnira izgubili od Pro Reka posle peteraca. Meč je u regularnom toku završen rezultatom 13:13 (4:4, 2:1, 5:4, 2:4) da bi najtrofejniji klub u Evropi do trijumfa i desete titule najboljeg na Starom kontinentu došao nakon penala (4:3).

U meču koji je odigran na bazenu „11. april“ domaći su prikazali odličnu partiju i u tri navrata imali dva gola prednosti. Ipak, igrači italijanskog kluba su uspeli da zadrže rezultatski priključa i nisu dozvollili Novobeograđanima da se odmaknu plus tri, što bi im gotovo sigurno bilo dovoljno za konačan trijumf.

Novi Beograd je u poslednju deonicu ušao sa dva gola prednosti (11:9), međutim, Pro Reko je, najviše zahvaljujući sjajnog partiji Zalankija, uspeo da nadoknade minus. Mađarski reprezentativac je 12 sekundi pre kraja svojim petim golom postavio konačan rezultat, da bi potom postigao i odlučujući pogodak kojim je Pro Reko odbranio trofej pobednika najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Utisak je da je najbolji srpski klub bio na korak od svog prvog trofeja u Ligi šampiona. Ono što im je nedostajalo je iskustvo zajedničkog igranja u ovako važnim mečevima, jer je ovo tim koji je formiran prošlog leta,

„Moram da istaknem sjajnu organizaciju kluba, koja nas prati od prvog dana. U decembru smo izgubili Kup i mnogi su pomislili da mi nećemo ništa uraditi. Ali, brzo se pokazalo dolaskom Igora Milanovića da smo se podigli i da je cela vaterpolo Evropa drhtala od Novog Beograda. To je ono na šta smo ponosni, a ono što mogu da obećam je da ćemo sledeće godine svim silama napasti prvo mesto, jer ćemo sledeće godine biti još jači i iskusniji“ izjavio je pomoćni trener Novog Beograda Aleksandar Bakić.

Mladi igrač „srpskog drim tima“ Vasilije Maerinović bio je razočaran rezultatom finalnog meča, uprkos tome što je njegov tim prikazao odličnu partiju.

– Gorak ukus ostaje posle ovog finala. U sve tri utakmice na završnom turniru davali smo svoj maskimum. Zato je normalno što ne možemo da kažemo da smo zadovoljni drugim mestom – izjavio je Martinović.

On je najavio da će u sledećoj sezoni ekipa biti jača za iskustvo iz finala, ali i nekoliko novih igrača.

– Ali, sledeća takmičarska godina je uskoro tu, brzo će doći. Hvala mom timu i stručnom štabu na lepoj sezoni i nadam se da ćemo se sledeće godine vratiti u još lepšem sjaju i sa još više snage – rekao je Martinović, a zatim se osvrnuo na veliku podršku publike sa tribina:

– Publika je značila mnogo, a pune tribine davale su dodatni motiv i snagu da igramo dobro i da se borimo. Hvala svima koji su došli i koji su nas pratili preko malih ekrana. Nadam se da smo velikom borbenošću zaslužili njihovo poverenje i da će nastaviti da nas podržavaju i sledeće sezoneobjasnio je Martinović.

 

Ferencvarošu treće mesto, Kanela MVP

U meču za treće mesto fajnal-ejt turnira Lige šampiona koji je održan na Novom Beogradu mađarski Ferencvaroš pobedio je Brešu sa 14:12. U duelu za peto mesto Barseloneta je bila bolja od Hanovera (12:10), dok je trijumfom nad Jugom (15:13) sedmo mesto osvojio Marselj.

„Srpski drim tim“ bez trofeja, Italijani odbranili titulu najboljeg u Evropi 2
Foto: Starsport

Za najboljeg igrača fajnal-ejt turnira Lige šampiona u vaterpolu izabran je igrač Pro Reka Đakomo Kanela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari