"Stajao sam ispred ogledala i govorio sebi da ću osvojiti Vimbldon": Đoković se seća osmogodišnjeg Novaka (VIDEO) 1EPA-EFE/JAMES ROSS

Najveći teniser sveta svih vremena posle osvajanja 10. Australijan opena dao intervju jednom dečaku.

 

Na zvaničnoj instagram stranici grend slema u Melburnu osvanuo je zanimljivi razgovor između neimenovanog dečaka i Novaka Đokovića, pošto je organizator Otvorenog prvenstva Australije dan posle finala upriličio druženje vlasnika 22. titula najveće ATP vrednosti i tamošnje dece.

Đoković ga je pre početka razgovora pitao koliko ima godina, da bi kada je dobio odgovor da ima osam podelio sa njim priču o svom odrastanju i o teniskim počecima.

„Kada sam ja imao osam godina, bio sam u svojoj sobi u Beogradu i pravio sam improvizovani trofej Vimbldona od materijala koji sam imao u sobi. Pravio sam malu igračku, onda sam igrao igru sa sobom, stajao sam ispred ogledala i govorio sebi da đu osvojiti Vimbldon, sanjao sam o tome.

Uvek sam želeo da osvojim što više grend slemova, ali nikada nisam pomišljao da ću osvojiti ovoliko puta Australijan open“, prisetio se 35-godišnji Srbin, dan nakon što je dobio duel sa Grkom Stefanosom Cicipasem, ali i bitku sa pritiskom sa strane, jer ga je sve vreme turnira pratila sumnja da simulira povredu leve noge, da bi na kraju morao da se bori i sa posledicama onoga što je izazvalo slokanje njegovog oca sa jednim „spornim“ ruskim navijačem.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Australian Open (@australianopen)

Dečak je pažljivo slušao njegov odgovor, a oduševljeni su bili i navijači, pa je objava na isntragamu dobila mnoštvo lajkova i komentara. S puno lepih reči na račun Novaka, koji bi voleo da deo takmičarske pauze provede na planini. I skijanju, mada bi ono moglo da bude rizično poe  njega.

„Voleo bih da uskoro stanem na skije, ali ne znam kako biva noga odreagovala da sada odem na stazu. Verovatno bih se vratio sa jednom nogom, ali potrudiću se da uskoro, ove zime, mogao da stanem na stazu i skije“, pojasnio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari