Stanković: Prvenstvo se ne rešava u avgustu 1Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković tvrdi da tri boda prednosti u odnosu na Partizan neće opustiti njegovu ekipu koja u nedelju u Šapcu gostuje Mačvi (18.30) u trećem kolu Superlige Srbije.

– Bitno je dobro početi. Još je avgust, ali važno je da radimo na napretku igre, da eliminišemo nedostatke. Rotacije će biti normalne. Prvo rešavamo bonus igrače, pa onda dalje. Da vidimo šta želimo od utakmice. Biće toga stalno, to će biti normalno. Rutina. Očekujem da svako od mojih igrača fizički i mentalno bude spreman da igra. Situacija se sad malo obrnula. Mlađi su ulazili, a sada mlađi moraju da počnu. To je dobra stvar – rekao je Stanković.

Strateg Zvezde smatra da je još uvek rano govoriti o tome da li neki poraz u avgustu i septembru može da reši prvenstvo, uz upozorenje navijačima da nije isključeno i da crveno-beli kiksnu u gustom rasporedu.

– Ne treba gledati tabelu. Svaki meč nosi svoj rizik. Ovo je treći meč u sedam dana, izašli smo iz priprema Moguće su kiksevi, ali radimo da to ne desi. Moramo da prepoznamo šta može da nas iznenadi. Svaki meč moramo da gledamo kao derbi i kao da je poslednje kolo koje odlučuje. Ne može prvenstvo sada da se odluči – dodao je Stanković.

Povratnik u veznom redu Gejlor Kanga tek je u četvrtak počeo da trenira sa ekipom, zbog čega je šef struke crveno-belih potvrdio da sigurno neće putovati u Šabac. Za razliku od njega, El Fardu Ben će biti u konkurenciji za tim.

– Nije realno da Kanga igra protiv Mačve, odradio je samo dva treninga sa nama. Edukovan igrač, zna šta može. Neće biti u protokolu za nedelju. On nije prošao pripreme, taktiku, ono što usavršavamo… Moramo da budemo strpljivi. Setite se samo koliko smo kritikovani zbog Sanoga. Što se tiče Bena on je sjajno ušao u poslednji meč. Nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu. Prošao je ozbiljan trenažni proces i on je mnogo važan igrač za klub, navijače, mene… Ne želim da pogrešim sa Benom ni u jednom trenutku, znamo sve šta nas čeka. Videću tek da li će igrati od početka – naglasio je Stanković.

Na pitanje novinara o tome o čemu su pre nekoliko dana razgovarali na ručku generalni direktor Zvezdan Terzić i bivši igrač Zenita Branislav Ivanović, kao i koliko je realan dolazak italijanskog napadača Federika Makede, trener šampiona Srbije je u šali odgovorio da „zna isto koliko i drugi jer je čitao u novinama ko mu dolazi“.

– Stalno sam u kontaktu sa čelnicima kluba, ako se nešto bude desilo znaću prvi. Stvarno klub radi fenomenalan posao, tu mislim na direktora Terzu zajedno sa Mitom (sportski direktor Mitar Mrkela, prim. aut). Mnogo smo pričali u poslednjih mesec dana, oni znaju moj mozaik i kako želimo da izgledamo. Biće još pojačanja, to znajte. Eto, nešto sam vam otkrio. Ali neću o imenima – zaključio je Stanković.

Bez „delija“ svejedno gde igramo Evropu

Iz UEFA stižu nezvanične najave da će klubovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije morati da igraju na neutralnom terenu kvalifikacije za Ligu šampiona. Zemlje domaćini biće Poljska, Mađarska, Grčka i Kipar. Dejan Stanković kaže da mu je lično svejedno gde će Crvena zvezda igrati mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona ukoliko na njima ne može da bude publika.

– Čuli smo za plan UEFA da ćemo verovatno morati da igramo na neutralnom terenu, na Kipru ili gde već. Da vam pravo kažem, ako nema „delija“ onda nam je svejedno. Prazna „Marakana“ može čak biti i problem da se ne opustimo, dok je puna uvek 12. igrač za nas – tvrdi Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari