Stanojević: Ugrožena regularnost lige, skandal odlaganje utakmica zbog bolesti 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je skandalozna odluka o odlaganju utakmice Crvene zvezde i Voždovca zbog bolesti igrača i naveo da je time ugrožena regularnost Super lige.

„Utakmice posle derbija su vrlo teške, imamo dosta povređenih i umornih igrača ali nećemo tražiti nikakav alibi niti način da izbegnemo utakmicu. Razočaran sam dešavanjima, skandalozno je da se ovako odlažu utakmice. Kako se neko ne oglasi i ne kaže na koji način i zašto se odlažu utakmice. To je neregularno i ne dovodi nas sve u ravnopravan položaj“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stanojević je mislio na utakmicu Zvezde i Voždovca koja je trebalo da se igra u četvrtak, ali je Zvezda tražila odlaganje zbog nekolicine bolesnih igrača. Zbog bolesti igrača su odložene i dve utakmice koje je u utorak trebalo da se igraju Radnik – TSC i Radnički – Metalac.

Trener Partizana bio je izuzetno ljut i rekao da takve odluke dovode u pitanje regularnost takmičenja.

„Mi smo umorni, a treba da igramo u Lučanima gde nismo dugo pobedili, posle toga Spartak, pa Evropa, to je izuzetno teško. Imate situaciju gde Zvezda odlaže svoju utakmicu, verujem da ima dva, tri bolesna, ali imaju roster od 30 igrača, imamo i mi. Imamo 20 puta veće budžete nego protivnici, ne možemo zbog bolesti par igrača da odlažemo“, naveo je on.

„Stavljate nas u neravnopravan položaj, taj Metalac, Voždovac sa njihovim rosterom moraju da igraju sreda, subota, to je neregularno. A posle toga Zvezda putuje u Novi Pazar bez publike, a taj Pazar će tri dana pre toga igrati utakmicu. Mi iz struke vrlo dobro znamo šta to znači. Imamo i mi bolesne i povređene i ne pada mi na pamet da ih šaljem kod školskog lekara da dobiju potvrdu da imaju virus“, dodao je.

Trener Partizana rekao je da su dešavanja skandalozna.

„To mora neko da kaže ili će o odlaganju odlučivati predsednik komisije koji je član uprave Zvezde. Pa nismo svi ovde zbog Zvezde, možete to jednom da shvatite. Imamo mi valjda pravo da radimo, radimo i mi neki posao, trudimo se, pitamo“, rekao je on.

Stanojević je podsetio da je prethodnih meseci pozitivno govorio u vezi sa reprezentacijom, regularnošću lige, oko derbija i da je atmosfera bila pozitivna.

„Derbi je bio pravi sportski sa dobrom i pozitivnom atmosferom i onda dođemo u situaciju da nas neko potcenjuje, priča se sada o nekoj tituli. O čemu pričate, bežimo Zvezdi dva boda trenutno, hoćemo da se borimo. Teško gostovanje u Lučanima a vi odlažete utakmce. Ima li neko da kaže nešto? Posle se čudite što navijači Partizana imaju neko nezadovoljstvo“, rekao je Stanojević.

On je podsetio da je uoči utakmice sa Zvezdom Kairat imao osmoricu bolesnih, ali da Uefa zbog toga nije odložila utakmicu. Dodao je da je Partizan nedavno odložio svoj prvenstveni meč, posle Zvezde i Čukaričkog, jer je to bilo u interesu srpskog fudbala, iako su crno-beli bili protiv toga.

„Koji je sada interes? Dvojica imaju dijareru, trojica temperaturu. Dovodite nas u situaciju da sumnjamo u institucije i da radimo ovaj posao. Da li je moguće da zbog virusa ne mogu da igraju utakmicu. Metalac može na tri dana da igra sa 14 igrača, a treba i Pazar umoran da igra. Je l’ to regularno ili se ovde već sve zna ili se zna ko će biti šampion i šta će biti“, upitao je on.

„Pustite nas da se izborimo sportski, ako ne, idite na 10 bodova, igrajte svoju ligu i pravite vaše interesne stvari. Ovo je bezobrazluk, ne znam zašto se bavim ovim poslom, neću ni da radim ovde. Posle se čudite što trener hoće da ode. Novinari neće da napišu, a znate da će za dva dana da budu spremni, već su u trenažnom procesu“, dodao je.

Partizan u četvrtak od 17.50 igra u Lučanima protiv Mladosti, utakmicu 10. kola Super lige.

„I sad treba da pričam o utakmici, kako ćemo da igramo. Neću da pričam ništa, nema svrhe kad nas dovodite u neravnopravan položaj. Skandal šta nam radite, pustite nas da igramo fudbal. Poslednja dva derbija su bila egal, prvenstvo regularno, sve super, šta nas dirate sada sa nekim dijarejama i bolestima i pravite sprdnju od lige“, naveo je.

„Hoćete da navijači budu pozitivni, ja prvi neću da budem. Neću da odgovaram. Evo nas šestorica ne mogu u Lučane, Pantić, ni Marković ni Šćekić i još pet igrača pa šta da radim“, rekao je Stanojević i napustio pres salu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari