„Stara dama“ osigurala put u Kardif 1Foto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Prvi učesnik ovogodišnje Lige šampiona je ekipa Juventusa, koja je u obe utakmice polufinala savladala Monako ukupnim rezultatom 4:1 (2:0, 2:1).

Kao i pre nedelju dana, tako je i večeras, ekipa Masimilijana Alegrija potpuno nadigrala tim sa juga Francuske i sasvim sigurno mogla i da ubedljivije slavi, ali je gostujući čuvar mreže Danijel Subašić u nekoliko navrata maestralno reagovao i tako „sačuvao obraz“ najmlađoj ekipi u ovosezonskoj završnici najkvalitetnijeg kupskog evropskog takmičenja.

Strelci na večerašnjem meču bili su Mandžukić i Dani Alveš u prvom, te Mbape u drugom poluvremenu, mada su u listu strelaca mogli da se upišu i Dibala i Iguain po dva puta, ali je u svim tim „1 na 1“ situacijama briljantno reagovao iskusni čuvar mreže „Kneževa“.

U drugih 45 minuta su zapretili gosti u nekoliko navrata preko Mbapea i Falkaa i upravo je mlađani francuski reprezentativac Kilijan Mbape savladao iskusnog Bufona u 69. minutu susreta. Ipak, do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa je italijanski predstavnik mogao već na terenu da počne da se priprema za najvažniji duel u ovoj deceniji.

Protivnik Juventusa u finalu Lige šampiona zakazanom za 3. jun u Kardifu biće poznat sutra uveče nakon revanš susreta između Atletika i Reala, a prvi meč su rešili „galaktikosi“ u svoju korist – 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari