Stefano Pioli: Neko mi je ukrao medalju? 1Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Ubedljivim trijumfom na gostovanju Sasuolu (0:3) fudbaleri MIlana došli su do 19. titule u istoriji kluba. Rosoneri su time uspeli da naprave podvig, s obzirom na to da im niko nije davao veće šanse na početku sezone. Slavlje je, očekivano, bilo burno, veliko i strastveno u meri da je Stefano Pioli, trener MIlana, u svom tom metežu izgubio medalju.

Milan je na tronu Serija A posle posta dugog jedanaest godina. Pioli je uspeo da u veoma kratkom roku, po preuzimanju ekipe 2019, da konsoliduje tim, stabilizuje formu i uvede crveno-crne u Ligu šampiona.

Vrhunac je, pak, dostignut u tekućoj sezoni osvajanjem Skudeta sa timom koji je, u poređenju sa Interom i Juventusom, najvećim takmacima, bio ubedljivo najjeftiniji. Na gosotvanju Sasuolu, u poslednjem kolu, Milanu je i bod bio dovoljan, međutim, Rosoneri su odigrali izuzetan meč i već na poluvremenu je bilo jasno da će postati šampioni.

Slavlje je posle utakmice bilo veliko i stratsveno, toliko, da je Pioli izgubio medalju, svoju prvu u ulozi trenera kada je reč o Skudetu.

„Voleo bih da mi se vrati medalja, to mi je prva… Liga je prihvatila molbu i spremna je da mu dodeli novu“, otkrio je Pioli u trenucima slavlja.

Iskusni stručnjak vrlo je ponosan na svoje izabranike.

“ Moji igrači su fenomen. Srećan sam zbog njih, sebe, stručnog štaba, kluba i navijača koji zaslužuju ovaj skudeto. Presrećan sam. Bili smo stabilniji od Intera, imali smo kontunuitet tokom celog prvenstva. Poslednja utakmica koju smo izgubili je bila protiv Specije, a nije ni trebalo da budemo poraženi. Tim se nikada nije predavao, igrači su bili fantastični, i oni koji su igrali više i oni koji su igrali manje. Zaslužili smo skudeto, više smo verovali u njega, jer smo jak tim i zato što sam imao pored sebe dvojicu odličnih menadžera, Maldinija i Masara“, stava je Pioli.

Italijanski stručnjak kaže da je prošla sezona bila osnova za ovu.

„Svi u stručnom štabu smo radili na tome da tim bude jači, bolji… Želeli smo da unapredimo igru iz prošlogodišnjeg prvenstva i znali smo da ćemo se, ako to uradimo, boriti za nešto veliko. Mi smo jak tim koji je uvek verovao u sebe. Bili smo hrabri. Bio je to put koji nas je doveo do toga da budemo najjači.“

Pioli, 57-godišnji stručnjak iz Parme, medalju je posvetio svom pokojnom ocu.

„Ovo je za mog oca. Siguran sam da će, gde god da bude, biti srećan i ponosan na ono što sam uradio.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari