Stigli paraolimpijci 1

Strelci Paraolimpijskog tima Srbije sletetli su na aerodrom Nikola Tesla i sa sobom doneli dve medalje, zlato i bronzu, a njihov avion je svečano dočekan vodenim topovima.

Strelci u sastavu Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić, Rastko Jokić i Zdravko Savanović su ostvarili odlične rezultate u Riju i sa sobom poneli dve medalje.

Najveći uspeh je postigao svakako Laslo Šuranji koji je osvojio čak dve medalje, jednu zlatnu u disciplini 50 metara MK trostav i bronzanu u disciplni pucanje malokalibarskom puškom 50m ležećim stavom. Rastko Jokić je zauzeo peto mesto u disciplini 25m malokalibarski pištolj u kategoriji P3-SH2, dok je Živko Papaz zauzeo osmo mesto u istoj kategoriji.

Stigli paraolimpijci 2

„Srećan sam zbog medalja, zbog kolega, posebno mog selektora. Streljaštvo je specifičan sport, svaki hitac je poseban. Imamo devet medalja, čestitam kolegama, mi se retko viđamo, osim na Olimpijskim igrama, ali uvek bodrimo jedni druge“, rekao je Laslo Šuranji.

Iz Rija se sa strelcima vratio i Petar Milenković naš jedini takmičar u powerlifting-u.
Srpski paraolimpijci su ovih dana bili zvezde u brazilskim medijima, a posebno u Paraolimpijskom selu. Ostatak delegacije će u Srbiju pristići 23. septembra kada stižu stonoteniseri, dok ćemo 24. septembra dočekati atletičare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari