Stizanje voza za Top 8 1Foto: STARSPORT

Manje od 48 sati posle pobede nad Partizanom, košarkaši Zvezde u beogradskoj Štark areni (19.00) dočekuju Panatinaikos u prvoj utakmici još jednog duplog programa Evrolige.

Već u petak na programu je „dugo“ gostovanje Himkiju.

Crveno-beli su se sa „zelenima“ iz Atine sastali u prvom kolu ovosezonskog izdanja Evrolige, grčka ekipa bila je bolja (87:82), ali današnji meč umnogome je i jedna od poslednjih šansi Zvezde da ozbiljno uhvati priključak u borbi za Top 8, jer bi još jedan poraz na svom parketu šanse za to drastično umanjio.

Bez obzira što je i trener Dragan Šakota najavio da njegova ekipa pomera prioritet ka ABA ligi, i što je protiv Partizana imala veliku potrošnju, Panatinaikos bi trebalo da bude veliki izazov.

Pred ovaj meč trener Šakota izjavio je da je prvi cilj odigrati lepu utakmicu, znatno čvršću od prvog poluvremena duela sa Efesom.

„Već smo rekli da su nam utakmice, i to evroligaške, u vrlo zgusnutom kalendaru, ali smo prethodnih dana dali veliki značaj derbiju, koji je takmičarski imao prioritet i bio vrlo važan za nas. Veliki respekt ekipi Panatinaikosa, odličan tim, u ulozi su favorita i sa vrhunskim trenerom na klupi. Panatinaikos u svom sastavu ima klasne igrače, uostalom taj tim je pravljen da napravi rezultat, da stigne daleko u Evroligi. Sa druge strane, mi hoćemo da odigramo lepu utakmicu, svakako borbeniju od prvog poluvremena sa Efesom, i na nivou onoga što smo igrali u drugom delu te utakmice“, rekao je trener crveno-belih.

Novo pojačanje crveno-belih Marko Jagodić Kuridža naglasio je da nije bilo vremena za pripremu meča.

„Oni su izvanredan tim koji ima velike ambicije u Evroligi. Recept je jednostavan, moramo da odigramo borbeno, čvrsto i sa puno energije kao što smo odigrali drugo poluvreme sa Efesom i derbi sa Partizanom. Neće biti lako, imaju puno kvalitetnih igrača, odličnog trenera. Trebaće nam svaka moguća pomoć, zato pozivam naše navijače da dođu i podrže nas u ovoj utakmici u kojoj želimo da dođemo do pobede. Kalendar je težak, ali nema kukanja idemo utakmicu po utakmicu“ rekao je Kurdiža.

Zanimljivo je da je Zvezda u Evroligi posle četiri vezane pobede sada u seriji od četiri uzastopna poraza.

U utakmicama koje je dobijala nijednom nije nadskočena od protivnika, a u sva četiri poraza rivali su imali više skokova od crveno-belih, pa je zatvaranje reketa jedan od prioritetnih zadataka ekipe.

PAO je najefikasnija ekipa u El sa prosekom od 89,4 poena, igraju veoma brzo i pokretljivo. Mozak i motor ekipe je Nik Kalates koji u najjačem takmičenju u Evropi beleži prosečno čak 9,6 asistencija, ali treba svakako pomenuti i Dešona Tomasa koji je najefikasniji u ekipi, kao i njegove sunarodnike Tajrisa Rajsa i DŽimera Frideta.

Panatinaikos i Zvezda su se do sad u Evroligi sastali 11 puta, Grci su bili uspešniji (7-4), a na pet utakmica odigranih u Beogradu skor je 3:2 za crveno-bele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari