Stojković posle "demoliranja" Švedske: Prelepo veče, da klinci mirno spavaju 1 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektoru najjače fudbalske selekcije Srbije pune i oči i srce posle 4:1 u petom kolu Lige nacija.

„Sigurno da sam ponosan na igrače, na stil igre i fudbal koji želimo da pokažemo. Generalno… Bili smo bolji od Švedske, ne samo gledano u golovima, već i u igri, mislim da smo delovali dominantno, da smo kontrolisali situaciju.

Mislim da je ta igra koju i želimo da pokazujemo donela ovakav rezultat. Ovo je jedno prelepo veče za nas, mislim da su i ljudi koji su bili na stadionu, tojest klinci koji su bili… da će otići kući srećni“, iskreno je rekao Dragan Stojković.

Zbog ranijih ispada odraslih navijača i kazne Evropske fudbalske federacije, na tribinama su bila samo deca do 14 godina.

„Mi smo na današnjem sastanku pred utakmicu upravo i govorili da imamo jednu dodatnu odgovornost. Ta deca gledaju i znam koliko je njima stalo da ostvarimo dobar utisak, da evenutalno i pobedimo. I… upravo je to bila jedna od tema našeg sastanka, da igrači ne zaborave da su na tribinama najverniji navijači i da zaslužuju da zaista vide jednu lepu fudbalsku predstavu.

Meni je drago da je ispalo onako kako smo želeli, planirali, zamislili, tako da klinci mogu mirno da spavaju večeras“, uz osmeh je prokomentarisao Piksi.

Sledi odlučujući meč sa Norveškom, a jedan od naših najboljih fudbalera sveta svih vremena kaže da ni u Oslu „neće menjati stil igre“:

„Pokušaćemo da kroz našu igru i ono što možemo da pružimo na terenu dođemo do pozitivnog rezultata. Ako Norveška bude bolja, kao pravi sportisti, čestitaćemo joj, ali joj neće biti lako, u svakom slučaju“, zaključio je Stojković.

Sledeća utakmica igra se 27. septembra, a domaća selekcija i lider grupe (4) B divizije Lige nacija ima 10 bodova, koliko su skupili i Dušan Tadić i družina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari