"Mitrogol" u društvu Ronalda, Pelea, Mesija, Puškaša, Levandovskog... 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tvorac ubedljive pobede Srbije nad Švedskom u Ligi nacija probio se u Top 50 strelaca na svetu u istoriji reprezentativnog fudbala.

Centarforska zvezda Aleksandra Mitrovića šljašti i van reprezentacije Srbije i Fulama, pa je večerašnjim het-trikom ušao u odabrano društvo na večitoj listi strelaca u konkurenciji nacionalnih timova, zauzevši 45. poziciju.

Pogocima u 18, 45+1 i 48. minutu zgromio je Tri krune (4:1) i poveo Orlove ka A diviziji Lige nacija, ali i stigao do 49. takve recke (na 75 mečeva) u svojoj nestvarnoj karijeri, što mu je donelo proboj u pomenutoj konkurenciji.

Od aktivnih igrača, ispred Mitrogola, kako mu pevaju u Engleskoj, osim Ronalda, Mesija, Četrija, Mabkhuta i Levandovskog nalaze se još Lukaku, Suarez (po 68 golova), Džeko (63), Ibrahimović (62), Ernandez (52), a naredni cilj mu je da stigne Aleksisa Sančeza, Čileanca koji je dao 48 golova.

Koliko velike stvari pravi 28-godišnji Smederevac govori i podatak da su na pomenutom spisku i čuveni Pele, Puškaš…. i druge davno penzionisane legende ovog sporta.

 

Kristijano Ronaldo (Portugal) 117 golova
Ali Daei (Iran) 109
Mokhtar Dahari (Malezija) 89
Lionel Mesi (Argentina) 88
Ferenc Puškaš (Mađarska)
Sunil Četri (Indija) 84
Ali Mabkut (UAE) 80
Godfri Čitalu (Zambija) 79
Husein Saed (Irak) 78….
Pele (Brazil) 77
Robert Levandovski (Poljska) 76
Kunišige Kamamoto (Japan) 75
Bašar Abdulah (Kuvajt) 75
Majed Abdulah (Saudijska Arabija) 72…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari