Alarm u reprezentaciji Srbije: Mitrović povredio koleno i uzeo bolovanje 1EPA-EFE/STRINGER

Najbolji strelac reprezentacije Srbije neizvestan za kvalifikacioni duel sa Bugarskom 19. novembra u Leskovcu.

Alarm je upaljen u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Selektor Dragan Stojković pomno će pratiti razvoj situacije u Al Hilalu i osluškivati dešavanja u vezi sa zdravstvenim stanjem Aleksandra Mitrovića.

Sjajni centarfor požalio se na bol u kolenu, zbog kojeg je rešio da ode na bolovanje.

Mitrović je nelagodnost u kolenu osetio tokom treninga. Žorž Žezus, trener Al Hilala, odlučio je da ništa ne rizikuje tako da Srbin neće biti na raspolaganju ekipi za narendi prvenstveni duel u domaćem prvenstvu.

Srpski napadač je pre tri dana odigrao poslednjih pola sata u osmini finala Kupa Saudijske Arabije protiv Al Hazema. Ušao je u igru pri rezultatu 1:0 i sa dva gola, u 79. i 83. minutu, postavio konačnih 3:0.

Tek nakon obavljenih analiza biće poznato koliko će dugo Mitrović morati da bude na pauzi. S obzirom da je u pitanju koleno, zabrinutost u redovima reprezentacije Srbije je opravdana pošto je poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zakazan za 19. novembar.

Bugarska će biti potpuni autsajder, kao najslabiji tim u grupi, međutim, „orlovi“ će morati da budu maksimalno motivisani, s obzirom na to da teorijski još uvek nisu obezbedli mesto na Evropskom prvenstvu.

U poslednjem kolu, Piksijevim pulenima biće važno da makar izbore remi kako bi se sigurno plasirali na kontinentalni šampionat, prvi put posle 2000.

U prvenstvu Saudijske Arabije, Mitrović je sa osam golova i dve asistencije drugi strelac lige. Ispred njega je samo Ronaldo sa 11 pogodaka i šest asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari