Stolica: Nema smisla igrati fudbal na ovakvom terenu 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novi trener Partizana Ilija Stolica rekao je posle utakmice prvog kola Superlige Srbije, u kojoj su crno-beli pobedili Javor u Ivanjici sa 4:0, da je teren onemogućio njegove igrače da prikažu još bolju partiju.

„Važno je da smo pobedili, to je prvo i osnovno. Da smo otvorili dobro prvenstvo. Mnogo smo improvizovali, a teren nije dozvoljavao da se igra kvalitetan fudbal i to mi ne najžalije. Glavni smisao je da gledaoci uživaju u terenu i igri, a moramo da imamo bolje terene“.

Uprkos tome što je njeov tim ostvario ubedljivu pobedu Stolici je najveći utisak sa ovog meča loš kvalitet terena u Ivanjici.

„Važno je da su momci pokazali karakter koji imaju i prilagodili su se uslovima. Ali nije suština prilagođavati se terenima posle svega što ste pripremali na pripremama. Da ne možete da vežete dva ili tri pasa. Ljudi će reći da smo izgubili da smo se žalili na teren, ali evo to kažem i posle pobede. Potrebni su nam bolji tereni“, zaključio je Stolica.

 

Trener Javora Igor Bondžulić smatra da je drugi gol Partizana bio prelomni trenutaak meča.

„Drugi gol je potpuno promenio tok utakmice. Do tada smo parirali Partizanu. Imali smo neke svoje prilike koje nismo iskoristili. Nismo iskoristili energiju, pali su igrači na psihološkom planu. Ali to je već za neku dublju analizu. Prvo poluvreme jeste recept i pokazatelj da možemo, ali nas drugo poluvreme vraća unazad i videćemo kako ćemo ubuduće“, izjavio je Bondžulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari