Štoper Alavesa Aleksandar Sedlar propušta ostatak sezone zbog povrede kolena 1Foto: EPA-EFE/L. Rico

Srpski internacionalac u redovima Alavesa, Aleksandar Sedlar, propustiće ostatak sezone zbog povrede.

On se u finišu meča protiv Almerije nakon jednog vazdušnog duela sa još jednim srpskim fudbalerom Markom Milovanovićem loše prizemljio i pao, a onda je uz bolnu grimasu iznešen sa terena „Mendizorosa“ na nosilima.

Danas su do srpskog internacionalca nakon urađene magnetne rezonance stigle najlošije vesti: on je pokidao ukrštene ligamente kolena i delimično je pokidao meniskus levog kolena.

To nažalost znači da je za Aleksandra Sedlara završena sezona.

On je bio jedini strelac u jučerašnjoj pobedi svog tima nad Almerijom 1:0, kada je nakon kornera loptu nogom zahvatio i smestio je u mrežu gostiju iz Andaluzije.

Ipak, nekih desetak minuta kasnije doživeo je tešku povredu, te je pred njim višemesečna pauza.

Nakon tih vesti rođenom Novosađaninu su počele da stižu brojne poruke podrške, a stranice na društvenim mrežama povezane sa klubom iz Baskije su mu ostavile poruke i na srpksom jeziku.

– Nažalost sezona za našeg najboljeg defanzivca, koji je od dolaska postao vlasnik i vođa odbrane. Fudbaler kao malo ko, primer na terenu i van njega.Prava je šteta što odlaziš, sigurni smo da ćeš se vratiti mnogo jači, brate – bila je jedna od njih.

Podsetimo, srpski internacionalac je bio čest gost u intervjuima za dnevni list Danas.

Nažalost želja da zaigra protiv Barselone mu se nije ostvarila, a baš naredna utakmica Alavesa je bila gostovanje katalonskom gigantu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari