Stručnjak koji je preporodio Partizan: Za mene je kasno da pravim trenersku karijeru 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Gordan Petrić, koji je za samo dva meseca preporodio ekipu koja je na početku sezone beležila seriju loših rezultata, rekao je izjavio je da će njegov tim igrati još bolje nakon priprema tokom pauze za Svetsko prvenstvo.

„Imaćemo pripreme šest nedelja, što ranije nije bilo, i to će nam mnogo doneti. Partizan će sigurno biti bolji posle toga“, rekao je Petrić gostujući na Arena sport televiziji.
On je najavio i planove u predstojećem prelaznom roku.

„Ivica Kralj (sportski direktor) ima sve informacije o igračkom kadru, ko može da ide, ko ne može da ide. On mora da nam najavi koliki budžet imamo za dovođenje igrača. Što se tiče pozicija, ovo što mi imamo u klubu je dovoljno da se izdrži. Ja nisam za to dovodimo igrače ako neko ne ode. I trener bi ušao u problematiku kad bi se duplirale pozicije. Možda će neko od njih imati ponudu nakon ovih igara i ja im želim sreću. Pripreme će pokazati prirodnu poziciju Sameda Baždara. Imaće četiri utakmice da se dokaže. Ja ga sad vidim kao špica, polu-špica… Nije tu samo Baždar, ima još talentovanih igrača. Situacija u klubu i u ligi je takva da ih ne možete prerano pustiti na teren“.

Prvi trener crno-belih otkrio je i kako je promenio igru svog tima nakon što je preuzeo ekipu.

Tražim od igrača da pruže maksimum, ali da ne rade ono što ne znaju. Vrlo je bitan za sve to i kvalitet igrača. Partizan ima izuzetno kvalitetne igrače. Ja ih puštam da koriste maštu i to je iz utakmice u utakmicu išlo sve bolje. Crvena linija je da znaju da ne mogu da se igraju u kaznenom prostoru, da izbace tu loptu. Crvena linija je i da napadači budu konkretni, a ne da se igraju. Ja nisam imao nijedan problem sa tim, niti sa ponašanjem igrača“.

Petrić je objasnio zbog čega nije imao uspešniju trenersku karijeru pre dolaska u klub iz Humske.

„Sve što sam ja do sada radio u drugoligaškim klubovima bilo je zbog A licence. Rad u manjim klubovima dao mi je slobodu da grešim. Ja u tim klubovima, u tim ligama, sa tim igračima, imao sam greške. Da li ću ja nastaviti ovim ritmom i da li ću se posvetiti ovome, videćemo. Imam 53 godine, možda je za mene kasno da se bavim ovim poslom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari