Sudar najjačih za trofej 1Gojko Pijetlović foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bliži se trenutak kada će Srbija dobiti vaterpolo šampiona za vrlo jaku sezonu 2021/2022, jer „pretekli“ učesnici plej-ofa, Novi Beograd i Radnički, večeras kreću sa finalnom serijom mečeva za zvanje najboljeg u zemlji višestrukih olimpijskih, svetskih i evropskih šampoiona.

Prestonička ekipa sa željom da donese prvi šampionski naslov klubu čija je istorija počela 2015. godine, a tim iz Kragujevca s idejom da odbrani trofej i revanšira se domaćinu prvog susreta za pet poraza u sedam susreta u prvenstvu, Ligi šampiona i regionalnom takmičenju.

Golman Novog Beograda, Gojko Pijetlović, ovakav sastav finalne serije smatra logičnom posledicom kvaliteta na obe strane, jer je u njima koncentrisan najveći igrački i trenerski kvalitet.

– Jedina razlika je u tome što se nama sezona ovde ne završava, jer posle imamo i Fajnal-ejt Lige šampiona, a Radnički sada treba da “zada finalni i najjači udarac”. To očekujemo i na to smo spremni. Iskustvo iz pređašnjih utakmica kaže da će biti napet meč, fizički iscrpljujući, sa dosta isključenja… Bićemo motivisani i skoncentrisani posebno u odlučujućim momentima – tako stvari percipira Pijetlović.

Centar aktuelnog prvaka i povremeni član nacionalne selekcije, Nebojša Toholj, takođe očekuje žestok duel.

– Značajno smo podigli formu u poslednje vreme, uprkos porazu u utakmici Lige šampiona sa Novim Beogradom, koja nam je ujedno bila i dodatna priprema za finalnu seriju. Potrebno je da budemo skoncentrisani i agresivni i da ne srljamo u odsudnim momentima, a prevagu bi mogli da odnesu igrač više i igrač manje. Ako to odradimo kako treba, možemo da očekujemo povoljan ishod. U ovoj sezoni, punoj oscilacija, mislim da smo sada dostigli vrhunac i nadam se da ćemo konačno pružiti celokupno dobre partije i stići do trofeja – objašnjava prvotimac gostiju.

Drugi meč finalne serije na programu je u subotu u Kragujevcu, a eventualna majstorica 25. maja na Novom Beogradu.

Raspored prvih mečeva

za 1. mesto

Novi Beograd – Radnički 19.00

za 3. mesto

Partizan – Šabac 20.00

za 5. mesto

Crvena zvezda – Vojvodina 20.00

* serije se igraju u dve pobede

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari