Šurbatović na optužbe da je uzeo deo od novca kojeg je reprezentacija zaradila u Kataru: Primitivne i necivilizovane neistine 1Jovan Šurbatović. Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, kojeg je Novica Tončev optužio da je uzeo deo novca od premija koje je reprezentacija zaradila plasmanom na Mundijal u Kataru, rekao je da će podneti krivičnu prijavu protiv prvog čoveka Radnika iz Surdulice.

„Došao je na sednicu, iako nije imao pravo ni po Statutu, ni po zakonu da učestvuje na njoj, jer je nedavno ponovo izabran na javnu funkciju, što je potvrdila i Agencija za sprečavanje korupcije. Istupanje Tončeva bilo je krajnje necivilizovano i čak bih rekao primitivno. Kao po običaju, ispaljivao je uvrede, neistine i diskvalifikacije. Šta da vam kažem, sramota me je njegove sramota“, saopštio je Šurbatović.

Generalni sekretar FSS dodao je i da je Radnik na poslednjem mestu na tabeli Superlige Srbije zato što Tončev više ne može da utiče na sudije.

„Nije mu prvi put da iznosi izmišljene cifre, zbog čega će dobiti krivičnu prijavu i od saveza i od svih nas pojedinačno. Već je to radio i uvek je sud presuđivao protiv njega. Ponovo će sud ustanoviti isto. Istup je bio očekivan, on svesno iznosi neistine. Pogledajte gde mu je klub kada nema uticaja na sudije. Ne bih sada da pričam i o kladionicama i o izveštajima koje smo godinama dobijali iz UEFA. Članovi IO su, kao i obično, dobili detaljan finansijski izveštaj i upoznati su sa svakim pojedinacnim prihodom ali i pojedinačnim utroškom“, zaključio je Šurbatović.

Tončev je danas rekao da je selektor Dragan Stojković uzeo 1,5 miliona evra, a da su VD predsednika FSS Nenad Bjeković, sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović i Šurbatović podelili po 350.000 evra.

On je dodao i da su reprezentativci Srbije plasmanom na Mundijal i utakmicama protiv Brazila, kameruna i Švajcarske zaradili po 100.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari