"Sve je moguće ako se politički odluči": Koliko je realno da Fakundo Kampaco zaista zaigra u Crvenoj zvezdi? 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Uprava Crvene zvezde danas je obavestila madridski Real da je poslala ponudu ugovora argentinskom košarkašu Fakundu Kampacu, objavili su specijalizovani košarkaški portali Sportando i Jurohups.

Grčki novinar Aris Barkas tvrdi da su crveno-beli Kampacu ponudili dvogodišnji ugovor od ukupno 4,3 miliona evra (1,8 za prvu sezonu i 2,5 miliona za drugu), uz opciju da Argentinac posle prve sezone može da napusti klub.

„Koliko znam on je vezan za Real Madrid i ukoliko oni izjednače ponudu nekog drugog kluba on mora da ode u Real. Iako se ovde radi o Srbiji, zemlji u kojoj para ima malo, činjenica je da za neke klubove uvek ima dovoljno. Ako se negde, na nekoj istanci odluči da Kampaco treba da dođe u Zvezdu daće se onoliko novca koliko je potrebno“, izjavio je za Danas Aca Ostojić, poznati srpski košarkaški novinar.

Naš sagovornik kaže da nije nemoguće da jedan srpski klub ponudi košarkašu više novca od Reala.

„Moguće je ako se to politički odluči. Država daje pare klubovima jer košarkaški klubovi svuda posluju sa gubitkom, osim NBA. U drugim zemljama sponzori pokrivaju te gubitke, a ovde ih pokriva država. Nikada se nije desilo da neko iz klubova odgovara za te dugove, da objasni kome su te pare otišle i kako su potrošene. To je situacija koja se vrti u krug već godinama“.

Ostojić tvrdi da bi novac bio jedini motiv za argentinskog košarkaša da dođe u Crvenu zvezdu.

„To je isti motiv koji imaju američki košarkaši koji igraju za ruske, pa čak i beloruske klubove u ovom trenutku. Znači, motiv je novac i ništa drugo“.

Dolazak argentinskog reprezentativca u Crvenu zvezdu predstavljalo bi ogromno pojačanje za ekipu sa Malog Kalemegdana.

„On je izuzetan igrač. U Realu je bio motor ekipe, ima ga na svakom delu terena. Igra odbranu, a u napadu je nesebičan, deli asistencije, ume da pogodi i sa distance. U Zvezdi bi svakako bio velika zvezda. Ipak, ne verujem da će Real dozvoliti da takav igrač završi u nekom drugom klubu“, kaže Ostojić za Danas.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je rekao da je Kampaco tema o kojoj je već sve objasnio prethodnih dana.

„Što se tiče Crvene zvezde, od početka radimo tako da tek ako i kada završimo neki posao, mi objavimo. Ne znam zašto neko žuri i brine više o nama, nego mi sami. Naš tim je pretežno selektiran od domaćih igrača. U kontaktu smo sa desetoricom. Koji su? Ako bude bilo završeno, mi ćemo da objavimo“, izjavio je prvi čovek crveno-belih.

Kako tvrde mediji, Fakundo Kampaco duguje Realu 2,6 miliona evra i, navodno, Crvena zvezda je spremna da isplati i veliki deo tog novca. Takođe, ukoliko je Crvena zvezda zaista poslala ponudu Argentincu, Madriđani imaju rok od devet dana da izjednači taj iznos kako bi on ostao košarkaš španskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari