Sve što je lepo ima kraj, Suarez napušta Nacional 1EPA-EFE/Gaston Britos

Fantastični golgeter iz Urugvaja neće još dugo igrati fudbal u domovini.

Iako je dres kluba iz Montevidea zadužio 31. jula ove godine, na opštenarodnom veselju priređenom njemu u čast na ulicama grada i stadionu Nacionala, Luis Suarez ne namerava još dugo da trese mreže širom Urugvaja. ali, ne radi se ni o kakvom problemu, neslaganju, sukobima… sa ljudima iz uprave.

„Čim se završi Klausura u novembru Luis odlazi. Ne želim da navijači imaju lažna očekivanja i da se nadaju. To je već ranije dogovoreno i ne može da se promeni“, objavio je danas Nacionalov predsednik Hose Fuentes, presrećan što je nekadašnji napadač Ajaksa, Liverpula, Barselone i madridskog Atletika uopšte poželeo da ispuni dečački san i zaigra za južnoameričkog velikana.

Suarez je trenutno vodeći tim na tabeli i ima isti broj bodova kao River Plata, šest kola pre kraja sezone, a upravo je ovaj 35-godišnjak jedan od zaslužnijih što je najbliži nacionalnoj tituli.

Međutim, strelac sedam golova na četiri meča namerava opet da digne „sidro“, tj. vrati se u Evropu ili ode na neku od fudbalskih desstinacija gde bi za manje truda mogao da zaradi još puno novca pre konačnog odlaganja kopački.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari