Švedski fudbaler „ponizno se izvinio“ zbog toga što je igrao za CSKA: Moja supruga je vest o preseljenju u Moskvu primila kao obaveštenje o smrti bliske osobe 1Foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Bivši švedski reprezentativac i dugogodišnji fudbaler moskovskog CSKA Pontus Vernblom zatražio je oproštaj od svojih sugrađana zbog toga što je nastupao za ruski klub.

Vernblom, koji je u CSKA stigao 2012. godine i u tom klubu proveo narednih šest sezona, je u svojoj kolumni za portal SportBladet započeo poniznim izvinjenjem.

– Počnimo od toga da kada sam potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve, situacija u svetu je bila potpuno drugačija nego sada, i ako sam nekoga uvredio, ponizno se izvinjavam – napisao je Šveđanin, koji je potom dodao da je njegova supruga bila prva osoba koja je shvatila kakvu grešku pravi njen muž:

– Za moju suprugu, vest o prelasku u CSKA bila je izuzetno neprijatna. Bilo je dobro što je to bio poslednji dan našeg odmora u Dubaiju, jer je ona to shvatila na isti način kao što se ljudi ponašaju kada dobiju obaveštenje o smrti bliskog prijatelja ili rođaka. Morao sam da spavam na kauču te noći.

Vernblomu se, takođe, nisu svideli uslovi u ruskom klubu, pre svega to što nije imao internet u karantinu.

Švedski fudbaler „ponizno se izvinio“ zbog toga što je igrao za CSKA: Moja supruga je vest o preseljenju u Moskvu primila kao obaveštenje o smrti bliske osobe 2
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

– Pre utakmica noć smo provodili u bazi, koja se nalazila nedaleko od Moskve – nekoliko zgrada od žute cigle. Bile su luksuzne i moderne tokom boljševičke ere, ali nisu bili baš prikladne za tim na nivou Lige šampiona. Hrana u bazi je bila slatka – ali ja nemam visoke standarde. Ova hrana je imala mnogo bolji ukus od bilo čega što sam mogao da pripremim. Sve što mi treba da preživim je dobar internet, kojeg, naravno, nije bilo ni na periferiji Moskve – opisao je Šveđanin.

Na kraju kolumne, Vernblom je dodao i anegdotu o vojnom horu, u kojem su pevala deca „bez razigranog dečačkog pogleda“

– U sećanje mi se utisnuo jedan trenutak kada se u našoj bazi pojavila vojna škola. Za nas igrače horski su pevali dečaci različitog uzrasta, bez razigranog dečačkog pogleda. Pitao sam našeg prevodioca ko su ti momci. Ispostavilo se da je reč o deci okrutnih roditelja, koja su privedena i poslata u vojnu školu. Osvojio sam sve sa CSKA u Rusiji, nekoliko puta čuo prelepu himnu Lige šampiona i neobičan hor vojne škole. Jednog dana u maju 2018, napustio sam Rusiju i više se nisam vratio – piše u kolumni legendarnog švedskog fudbalera, koji je u Moskvi proveo šest godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari