Svеtislаv Pеšić: Igrаči su оbаvili sјајаn pоsао u оdbrаni 1foto Peđa Milosavljević Starsport

Košarkaši Srbije pobedili su kao gosti seleciju Gruzije rezultatom 76:63 i tako stigli do druge pobede u kvalifikacionoj G grupi.

Naredni rival, u novembarskom kvalifikacijonom „prozoru“, će im biti selekcija Danske, kada će „orlovi“ odigrati dve utakmice protiv istog protivnika u samo tri dana.

Ti dueli su na programu 21. i 24. novembra.

– Veoma važna pobeda za nas. Igrači su obavili sjajan posao u odbrani protiv plejmejkera, njihovih najvažnijih igrača Šengelije i Tomansona. Ako pogledate statistiku, ubacili smo 20 poena u tranziciji. Bili smo motivisani u odbrani. Uvek smo bili u poziciji da pomognemo jedni drugima, nismo igrali samo individualnu, već i timsku odbranu, tako da je bilo lakše da se organizuje igra u tranziciji. Imali smo i 20 asistencija, bili smo veoma dobri i u pozicionom napadu, gde imamo talenat da pravimo i bolje odluke. Generalno, svi smo srećni jer smo pobedili utakmicu u gostima, u kvalifikacijama. Srećni smo i kako smo igrali. Bez obzira gde igramo, moramo da prihvatimo ulogu favorita i da budemo motivisaniji i spremniji da radimo više nego obično. Posebno naši kandidati za Olimpijske igre, jer već 26. jula počinjemo olimpijski turnir. Igrači su želeli da pokažu da su spremni. Siguran sam da su ove dve pobede učinile motivaciju svih još većom, da daju maksimum u klubovima, da treniraju i igraju dobro, da bi se pripremili za sledeći izazov, što je za nas olimpijski turnir – istakao je selektor Srbije Svetislav Pešić posle utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari