Svetislav Pešić (L) and Predrag Danilovićfoto STARSPORT

Sa svakim kvalifikacionim „prozorom“ za Svetsko prvenstvo 2023. više se piše o tome ko će doći, a ko ne, nego li o kvalitetu igre i sposobnosti reprezentacije da ostvari cilj. S tim u vezi, u fokusu javnosti jesu potencijalni dolasci srpskih evroligaša za predsotjeći dvomeč sa Velikom Britanijom i Turskom.

Selektor Srbije je na današnjoj konferenciji obznanio da su male šanse da španski klubovi puste sovje reprezentativce, tačnije evroligaški, dok postoji nada da će se Micić, Gudurić i Lučić na vreme priključiti saigračima u reprezentaciji.

„Španski klubovi nisu dozvolili svojim igračima da dođu, ima još nade, ali najverovatnije neće Baskonija pustiti Marinkovića, a Barselona Kalinića. Trebalo bi Efes da pusti Micića, Fenerbahče Gudurića i Bajern Lučića“, istakao je selektor Srbije.

Iako je postojala ideja da se Nemanja Nedović priključi barem za duel sa Turskom, Svetislav Pešić je naznačio da će bek Crvene zvezde preskočiti kompletan „prozor“.

„Nedović će preskočiti ovaj „prozor“, pričali smo, još je rovit. Značiće mu ovih sedam dana da trenira i oporavi se“, potvrdio je Pešić pisanje Danasa.

Iz Crvene zvezde su selektoru na raspolaganju Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nikola Topić.

„Dobrić je bio sa nama, ali se sinoć povredio, videćemo kada će da bude tu sa nama. Možda već od srede…“, istakao je Svetislav Pešić i dodao:

„Bila je potreba da pozovemo mladog Topića koji je projekat Crvene zvezde. Znate da na toj poziciji ne možemo baš da se pohvalimo. Dobro što je on tu, da se upoznamo i vidi naš sistem“, objasnio jer šef struke reprezentacije Srbije razloge zbog kojih je pozvao i 17-godišnjeg plejmejkera Zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari