U nedelju, 15.jula, održaće se 38. međunarodni plivački maraton od sremačkog sela Jarak do Šapca. Ovo je četvrti put da se ovaj maraton pliva u okviru FINA kupa, a učestvovaće ukupno 33 plivača iz 16 zemalja. Na konferenciji za novinare saopšteno je da su svoje učešće otkazala dva plivača i tri plivačice uglavnom zbog povreda.

U nedelju, 15.jula, održaće se 38. međunarodni plivački maraton od sremačkog sela Jarak do Šapca. Ovo je četvrti put da se ovaj maraton pliva u okviru FINA kupa, a učestvovaće ukupno 33 plivača iz 16 zemalja. Na konferenciji za novinare saopšteno je da su svoje učešće otkazala dva plivača i tri plivačice uglavnom zbog povreda. Na stazi dugoj 19 kilometara pojaviće se 21 plivač, na čelu sa prošlogodišnjim pobednikom Rusom Antonom Sanačevim, a očekuje se, kao i do sada, da odlučuje foto finiš i u konkurenciji 11 plivačica očekuje se žestoka borba. Od domaćih takmičara na startu će se pojaviti Tijana Kaličanin i Janoš Demeter.
Fond nagrada iznosi ukupno 10.000 dolara, a pobednici će dobiti po 1.200 dolara. Organizator maratona, Turistička organizacija Šapca, pripremila je i bogat kulturno-zabavni program. Već u petak uveče na gradskom trgu, biće predstavljeni svi učesnici maratona sa koncertom koji priređuje KUD „Abrašević“. Na plaži Stari grad, gde se po tradiciji okupi oko desetak hiljada gledalaca, biće organizovane igre na pesku, takmičnje u bacanju trojki, demonstracije američkog fudbala i tekvondoa, a održaće se i trke u kajaku. Takođe biće organizovano i takmičenje za najbolji „Riblji kotlić“ za koje se prijavilo tridesetak učesnika. Sam maraton svrstan je u kategoriju grand pri trka, a poseban značaj dobija time što će naredne godine na Olimpijadi u Pekingu biti uvrštena i trka na 10 kilometara, a pravo da se takmiče imaće po 25 najboljih plivača i plivačica u FINA kupu. Pokrovitelji maratona su skupštine opštine Sremska Mitrovica i Šabac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari