Svetski rekord, zlatna i bronzana medalja za paraolimpijce na Evropskom prvenstvu 1Željko Dimitrijević Foto: Medija centar

Proslavljeni paraatletičar Željko Dimitrijavić oborio je svetski rekord i osvojio zlatnu medalju, a Aleksandar Radišić je osvojio bronzanu medalju u disciplini bacanje čunja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević osvojio je titulu šampiona Evrope uz svetski rekord od 34,71 metar, a Aleksandar Radišić osvojio je bronzanu medalju rezultatom 29,98 metara.

Srpski paraolimpijci su do sada na Evropskom prvenstvu osvojili pet medalja, a ministar Vanja Udovičić odmah je uputio čestitke paraatletičarima, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na sjajnom uspehu.

„Još jednom si pokazao svoju neprikosnovenost i da rekordi postoje da bi ih ti obarao! Ponovo se srpska zastava vijori na evropskoj sceni tvojom zaslugom! Svaka čast, Željko, na još jednom hicu za istoriju, za ponos i nezaborav“, stoji u čestitki ministra Udovičića Željku Dimitrijeviću.

Čestitke su ubrzo usledile i sjajnom Aleksandru Radišiću, koji je izborio bronzanu medalju za Srbiju u istoj disciplini.

„Bravo, Aleksandre, što si nastavio sjajan niz i osvojio bronzu, koja je peta medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u paraatletici u dva dana. Dokazao si da je Srbiji opet mesto na pobedničkom postolju! Svaka čast“, naglasio je ministar u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari