Svi kandidati za Ligu šampiona još uvek u igri 1 EPA-EFE/Mats Torbergsen NORWAY OUT

Prva tura plej-of duela za jesen u fudbalskoj Ligi šampiona nije ispisala imena pola od šest s(p)retnih učesnika grupne faze najjačeg evropskog klupskog takmičenja, jer mečevi u Danskoj, Škotskoj i Norveškoj nisu završeni tako da iko ima pravo da nakrivi kapu, ali su posle tih 90 minuta dve ekipe za nijansu bliže cilju.

Najpre Bodo Glimt, sa domaćinskih 1:0 protiv zagrebačkog Dinama. Imali su gosti iz Hrvatske u finišu susreta strašnu priliku za izjednačenje, ali su pre toga, gotovo sve vreme, bili u podređenom položaju, pa je pravo čudo da nisu ispraćeni s većim gol minusom.

– Ne tako davno, takmičili smo se u nižoj norveškoj diviziji a sada igramo za Ligu šampiona. Poslednjih četiri, pet godina su bajkoviti za naš klub, ne možete zamisliti šta bi za ovaj grad značilo da ima klub u evropskoj eliti. Krivo mi je što nismo dali još neki gol, jer smo imali dovoljno šansi. To bi moglo da nam oteža stvari „dole“ – prokomentarisao je posle meča pred punim tribinama, Bodo-Glimtov vezista Amahi Pelegrino, sa samo petoricom kolega iz inostranstva na terenu i u svlačionici.

Dinamov defanzivac Rasmus Lauritsen ne poriče da su Norvežani zaslužili rezultatsku prednost pre susreta na „Maksimiru“.

– Imam najdublje poštovanje za ovaj tim, klub, navijače… Neverovatno je šta su uradili poslednjih godina. Nisu me iznenadili kako su igrali protiv nas, ne mogu reći da smo nepravedno izgubili, ali očekujem da druga utakmica bude potpuno drugačija. Još imamo šansu da uđemo u neku od grupa – realan je Danac u redovima modrih.

NJegovi zemljaci iz Kopenhagena imali su preksinoć razloga za slavlje, pošto su za jedan pogodak bili uspešniji od rivala u dresovima Trabzona (2:1).

– Jako sam se iznervirao zbog primljenog gola, moramo da budemo još čvršći i fokusiraniji u fazi odbrane u drugom meču – komentar je Rasmusa Falka, jednog od aduta danskog prvaka na sredini igrališta.

Protivnikov napadač Andreas Kornelijus ne mali deo karijere proveo je baš u klubu protiv koga se sada sa Turcima bori za za članstvo u odabranom fudbalskom društvu, pa se u Kopenhagenu osećao svoj na svome.

– Uvek je lepo vratiti se na „Parken“, ovo ću pamtiti kao jedno divno lično iskustvo, mada sam sada igrač drugog kluba i jedino me zanimaju Trabzonovi rezultati. Gledaćemo da sledeće nedelje što pre poništimo minus i krenemo iz početka – tako stvari vidi ovaj odlični centarfor.

Glazgov Rendžers i PSV će svakako ravnopravno ući u preostalih sat i po borbe, otuda zajednički optimizam njihovih trenera, u oba slučaja nekada vrsnih fudbalera.

– U prvom poluvremenu je domaćin bio bolji tim, dok smo se mi mučili. Morali smo da promenimo neke stvari na pauzi, pa smo u nastavku imali opasnije šanse od Rendžersa. Krajnjih 2:2 je realan odraz slike na terenu- smatra i priželjlkuje Rud van Nistelroj, slavni golgeter na komandnom mestu stručnog štaba PSV-a.

Drugi Holanđanin, Đovani van Bronkhorst, nekada je žario i palio kao defanzivac i krilni ofanzivac, a danas je zadužen za igru i rezultate Glazgov Rendžersa.

– PSV je pokazao da je odličan tim, nema neke kvalitativne razlike između nas, tu smo negde, pa je sve i dalje otvoreno kada je u pitanju krajnji ishod- poštuje takmaca, ali još više ceni svoje izabranike poznati „lala“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari