Svi su tu, samo Sume nema 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana odradili su u ponedeljak prvi trening za novu sezonu, a trener Miroslav Đukić je u Sportskom centru Teleoptik na raspolaganju imao 34 igrača.

Golman Vladimir Stojković je izostao zbog nastupa na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije, dok je prvo pojačanje Rikardo Gomeš dobio duži odmor zbog obaveza u selekciji Zelenortskih ostrva. Duži odmor dobio je i Marko Janković koji je bio sa reprezentacijom Crne Gore, prozivci se nije odazvao ni Danilo Pantić, koji je proteklu sezonu proveo u Humskoj na pozajmici iz Čelsija, a pregovori između Čelsija, Pantića i Partizana o nastavku pozajmice, ili eventualnom otkupu ugovora još traju.

Na spisku igrača koje je u Teleoptiku prozvao Đukić nije se našao najskuplji fudbaler u istoriji Partizana i srpskog klupskog fudbala Sejduba Suma.

– Ne znam šta se dešava sa Sumom, ni gde je trenutno, niti kada će doći – rezignirano je odgovorio Miroslav Đukić gde je najskuplji fudbaler crno-belih.

Na dodatno pitanje da li to znači da Suma odlazi iz Partizana Đukić je odgovorio:

– Partizan ne može nikoga tek tako da se odrekne, pogotovo ne Sume u kojeg je uložio mnogo. Partizan traži adekvatno rešenje i za klub i za njega. Da li može da bude bolji? Svi znaju moje zahteve. Ne postoji niko iznad Partizana, pa ni Suma. Ako bude sa nama moraće da radi za ekipu, da se dokaže u parametrima koje tražimo. On treba da bude svestan da mora da radi za ekipu.

„Parni valjak“ i na ovim pripremama predvodi kapiten Saša Ilić, a tu je i Zoran Tošić, čiji je ostanak u crno-belom dresu i dalje neizvestan.

– Ja sam igrač Partizana pod ugovorom – kratko je odgovorio Tošić na pitanje da li ostaje u Humskoj 1.

Bazični deo priprema crno-beli će obaviti u Sloveniji, u Ptuju, gde će odigrati pet prijateljskih utakmica – protiv Honveda, Krakovije, Rostova, Žiline i Zorje.

Partizan sezonu počinje 12. jula u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 

Partizanovi aduti

U narednoj sezoni Partizan će, najverovatnije, značajno promeniti igrački kadar. Trenutno Miroslav Đukić radi sa 34 igrača. Neki od njih će, sasvim sigurno, napustiti klub i otići u inostranstvo ili na kaljenje u neki drugi klub, dok će omladinci biti registrovani i za Teleoptik i za Partizan. Elem, od 34 fudbalera koji su odradili prvi trening njih 15-16 će o(p)stati.

Na prvoj prozivci Đukiću su se javili: golmani: Jovičić, Popović, Stevanović, Kljajić; odbrana: Vulićević, Cucin, Vlakukin, N. G. Miletić, Ostojić, Pavlović, Marković, Mitrović, Bošnjak, Antonov, N. R. Miletić, Urošević, Šehović; vezni red: Zdjelar, Kosović, Draman, Jevtović, Ilić, Vakulko, S. Jovanović, Kokir, Tošić, Đerlek, Birmančević, Nikolić; napad: Ivanović, Ožegović, Tavamba, Đ. Jovanović, Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari