Foto: Starsport

Golman Vladimir Stojković je izostao zbog nastupa na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije, dok je prvo pojačanje Rikardo Gomeš dobio duži odmor zbog obaveza u selekciji Zelenortskih ostrva. Duži odmor dobio je i Marko Janković koji je bio sa reprezentacijom Crne Gore, prozivci se nije odazvao ni Danilo Pantić, koji je proteklu sezonu proveo u Humskoj na pozajmici iz Čelsija, a pregovori između Čelsija, Pantića i Partizana o nastavku pozajmice, ili eventualnom otkupu ugovora još traju.

Na spisku igrača koje je u Teleoptiku prozvao Đukić nije se našao najskuplji fudbaler u istoriji Partizana i srpskog klupskog fudbala Sejduba Suma.

– Ne znam šta se dešava sa Sumom, ni gde je trenutno, niti kada će doći – rezignirano je odgovorio Miroslav Đukić gde je najskuplji fudbaler crno-belih.

Na dodatno pitanje da li to znači da Suma odlazi iz Partizana Đukić je odgovorio:

– Partizan ne može nikoga tek tako da se odrekne, pogotovo ne Sume u kojeg je uložio mnogo. Partizan traži adekvatno rešenje i za klub i za njega. Da li može da bude bolji? Svi znaju moje zahteve. Ne postoji niko iznad Partizana, pa ni Suma. Ako bude sa nama moraće da radi za ekipu, da se dokaže u parametrima koje tražimo. On treba da bude svestan da mora da radi za ekipu.

„Parni valjak“ i na ovim pripremama predvodi kapiten Saša Ilić, a tu je i Zoran Tošić, čiji je ostanak u crno-belom dresu i dalje neizvestan.

– Ja sam igrač Partizana pod ugovorom – kratko je odgovorio Tošić na pitanje da li ostaje u Humskoj 1.

Bazični deo priprema crno-beli će obaviti u Sloveniji, u Ptuju, gde će odigrati pet prijateljskih utakmica – protiv Honveda, Krakovije, Rostova, Žiline i Zorje.

Partizan sezonu počinje 12. jula u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 

Partizanovi aduti

U narednoj sezoni Partizan će, najverovatnije, značajno promeniti igrački kadar. Trenutno Miroslav Đukić radi sa 34 igrača. Neki od njih će, sasvim sigurno, napustiti klub i otići u inostranstvo ili na kaljenje u neki drugi klub, dok će omladinci biti registrovani i za Teleoptik i za Partizan. Elem, od 34 fudbalera koji su odradili prvi trening njih 15-16 će o(p)stati.

Na prvoj prozivci Đukiću su se javili: golmani: Jovičić, Popović, Stevanović, Kljajić; odbrana: Vulićević, Cucin, Vlakukin, N. G. Miletić, Ostojić, Pavlović, Marković, Mitrović, Bošnjak, Antonov, N. R. Miletić, Urošević, Šehović; vezni red: Zdjelar, Kosović, Draman, Jevtović, Ilić, Vakulko, S. Jovanović, Kokir, Tošić, Đerlek, Birmančević, Nikolić; napad: Ivanović, Ožegović, Tavamba, Đ. Jovanović, Đilas.