Tadić o svojoj 100. utakmici: Svaka je posebna 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Kapiten Dušan Tadić je u pobedi nad Litvanijom odigrao jubilarnu 100. utakmicu u dresu sa državnim grbom.

Srbija je u Kaunasu savladala Litvaniju sa 3:1, a kapiten „orlova“ je dobru igru krunisao asistencijom za treći gol Aleksandra Mitrovića.

Bila je mu je to 38. asistencija u dresu Srbije.

„Nije loše, nisam to znao, nisam ih brojao, ne znam da li se računa i ona iz prošle utakmice, da li je i ona pripisana, tako da nema veze, bitno da se pobeđuje, to je najbitnije, to je svima cilj. Moramo da odemo na Evropsko prvenstvo posle toliko godina i nadamo se da ćemo to ostvariti“, kazao je Dušan Tadić.

Ušao je u „klub 100“, ali nema posebnu utakmicu, koju bi izdvojio.

„Iskreno ne, zato što igrati za ovaj državni grb, sveti grb, svaka utakmica je posebna. To nije fraza, to je zaista tako. Svaki put kad izađeš na teren ponosan si, kad čuješ himnu to je nešto posebno i najlepše.“

Srbija se ovom pobedom ponovo vratila na pravi put.

„Posle poraza od Mađarske želeli smo da pokažemo reakciju i dobru igru Srbije. U prvom poluvremenu je to tako i bilo, želeli smo da postignemo što više golova, ali je na kraju najvažnije da smo pobedili“.

Tadić je četvrti srpski fudbaler za 100 ili više utakmica posle Branislava Ivanovića (105), Dejana Stankovića (103) i Sava Miloševića (102).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari