Tadić samokritičan posle velikog kiksa protiv Mađarske: Moramo brže da igramo, primamo čudne golove 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kapiten Srbije smaokritičan posle napravljenog kiksa protiv Mađarske u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo (1:2).

Kulminaicja loših izdanja od starta kvalifikacija doživljena je protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Odbrana je ponovo delovala veoma porozno, dok je u napadu više pokušaja bilo nakon improvizacija nego li izgrađenih akcija.

– Definitivno nije dobro kad se izgubi kod kuće od Mađarske. Krenuli smo dobro sa postignutim golom i posle toga smo im nesvesno prepustili inicijativu, koju su oni pretvorili u dva pogotka. Čudna pogotka. Desilo se, ne sme da se dešava. Mislim da moramo brže da igramo sa loptom, da bude protok i onda će nam biti lakše da napravimo problem protivničkoj ekipi – realan je kapiten Dušan Tadić.

Novi fudbaler Fenerbahčea često je morao da se vraća nazad po loptu i učestvuje u defanzivnim zadacima, što mu ne prija.

– Generalno to ne volim, već volim da stojim u završnoj trećini, kako je zovu ‘vruća zona’. Kada ne dobiješ dugo loptu – postaneš nestrpljiv. Želiš da uradiš nešto, želiš da rešiš utakmicu i onda se spustiš, povuče te lopta, pokušaš da provučeš pas. Generalno to ne volim.

Ni sam ne može da objasni zašto tako lako upadamo u paniku i padamo u igri. Kao i u Kataru, na Svetskom prvenstvu, primili smo golove u opštoj konfuziji.

– Ko gleda sa strane, taj bolje vidi. Mi moramo da pogledamo utakmicu, da analiziramo… Definitivno možemo mnogo više, da stvorimo više šansi. Dobro smo počeli utakmicu, imali 1:0 i onda bukvalno poklonili dva pogotka i došli u situaciju da ponovo moramo da jurimo. Često nam se dešava da dobijamo lake golove iz situacija u kojima ne bi trebalo da primimo gol, gde smo plus jedan u odbrani. Prosto kao da poklonimo pogodak. Ne znam šta je to, da li je pad koncentracije. Mi uvek možemo da postignemo pogodak, da napravimo problem. Imali smo šanse, njihov golman je odbranio, nije nam se dalo.

Uprkos svemu, Tadić je uveren da Srbija već u nedelju može trijumfalno da se vrati iz Litvanije, koja je juče uspela da dođe do boda protiv Crne gore u poslednjim minutima utakmice.

– Idemo da se odmorimo i pripremimo. Idemo da pobedimo Litvaniju, imaćemo priliku da im se osvetimo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari