Teo Ernandez produžio vernost sa Milanom 1 foto: Twitter

Pregovori su možda nešto duže trajali, ali ono što je najvažnije za navijače Milana, Teo Ernandez produžio je saradnju sa italijanskim velikanom. Odlični levi bek potpisao je novi ugovor trajanja do leta 2026. godine.

Iako je bilo zainteresovanih klubova, pre svega Pari Sen Žermen, koji su nudili i unosnija primanja, Ernandez je odlučio da produži saradnju sa Milanom.

Francuski reprezentativac u potpunosti je revitalizovao karijeru na San Siru, postavši jedan od boljih levih bekova u Evropi.

Višenedeljni pregovori su konačno doneli adekvatan rezultat, pa je Francuz postao šesti pojedinac iz ovog tima koji je produžio saradnju. Krenulo se od trenera Stefana Piolija, a potom su to učinili i Simon Kjer, Aleksis Salemakers, Mateo Gabija i Davide Kalabrija.

Teo Ernandez je novim ugovorm dobio tri puta više novca nego u prethodnom. Sa dosadašnjih 1.500.000 evra dobio je 4.500.000 po sezoni.

Teo Ernandez je na San Siro stigao u julu 2019. godine za obeštećenje od 21.500.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor, ali je dve i po godine pre njegovog isteka došao novi.

Francuz je do sada zabeležio 108 nastupa i postigao 19 golova i 18 asistencija. Ove sezone je nastavio veliki uspon, odigrao je 27 utakmica, postigao četiri gola i zabeležio osam asistencija u svim takmičenjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari