Teo izveo naslednika na teren Beogradske arene: Drago mi je da sam se vratio, Zvezdu nisam mogao da odbijem 1foto:KK Crvena zvezda

Navijači uzbuđeni zbog dolaska Nikole Topića, tačnije povratka posle sjajnih šest meseci u dresu Mege.

Ne pamti se kada je jedan osamnaestogodišnjak izazvao toliku euforiju u redovima večitih rivala.

Kada se Šabaz Nejpir na neslavan način rastao sa crveno-belima, u zvezdaškoj javnosti stvorio se konsenzus da jedini potez vredan pažnje uprave kluba može biti u kontekstu povratka Nikole Topića.

Pritisak je bio toliki da nesupeh u pregovorima sa Megom Nebojši Čoviću i njegovim saradnicima ne bi bio oprošten, pogotovo usled niza pogrešnih odluka donešenih tokom leta.

Ne samo od strane zvezdaša, Topić je percipiran kao legitimni naslednik Miloša Teodsića u crveno-belom ali i dresu reprezentacije Srbije i sama mogućnost da zajedno igraju u voljenom klubu predstavlja kombinaciju bolju od bilo koje plodonosne hemijske reakcije.

Večeras je sam klub potvrdio informaciju koja se u etru pojavila još sinoć – da je sin Milenka Topića i definitivno pristao da se vrati sa pozajmice dovoljno sazreo da se ravnopravno bori sa novim saigračima za minutažu i ulogu u timu Janisa Sferopulosa.

Teodosić i Topić trenutno su na zbirnom proseku od nekih 14 asistencija po meču  (nastupi Tea u Evroligi, a Topića u ABA ligi) i ukoliko bi kliknuli na željeni način u Zvezdi, benefit bi mogao da bude ogroman po crveno-bele.

U promotivnom klipu koji je večeras pušten od strane kluba vidi se kako Teodosić u dresu sa brojem „4“ izlazi zajedno sa Topićem koji je zadužio opremu sa brojem „44“ na teren Beogradske arene – simbolika više nego jasna za celokupnu košarkašku javnost.

– Sigurno je da će mi značiti što ćemo igrati zajedno. Nismo još mnogo pričali, ali siguran sam da ćemo mnogo pričati, i da će mi mnogo pomoći – poručio je Topić na Zvezdinom koktelu.

Pre nego što je definitivno odlučio da se vrati na Mali Kalemegdan, Topić je želeo da završi polusezonu u dresu Mege.

Nema sumnje da će zauvek pamtiti period proveden u ljubičastoj opremi, s obzirom na to da je u prvih šest meseci seniorske karijere kao lider jedne ekipe beležio impresivnih 18,6 poena, 6,9 asistencija i 3,7 skokova, uz prosečni indeks korisnosti 20,5.

– Drago mi je što sam se vratio i što sam ovde. Danas sam odradio prvi trening sa njima, svi momci su odlični. Maksimalno su mi pomogli da se što pre priviknem. Putovaću sa njima u Atinu, ali ne znam da li ću igrati tamo. Sve u svemu, srećan sam i zadovoljan sam što sam ovde.

Otkrio je Topić da su prvi kontakti u vezi sa povratkom u klub uspostavljeni još pre mesec dana.

– Imali smo kontakt još pre mesec dana o tome da se ja vratim. Naravno, meni je sve to zvučalo dobro na prvu ruku, ali hteo sam da odradim tu polusezonu u Megi. Otvorila se takva situacija, stvarno mi se otvorila dobra situacija ovde. Jednostavno nisam mogao da odbijem – završio je sa izlaganjem momak koji bi na narednom NBA draftu mogao da bude biran među prva tri pika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari