Teren Miroslava Raduljice u Inđiji 1

Na obnovljenom terenu u Inđiji prvi se „upisao“ centar reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica i tako svečano obeležio početak pripremnog perioda za predstojeći Evrobasket.

Inđija je u nedelju bila glavno mesto okupljanja ljubitelja košarke iz ovog dela Srbije. Miroslav Raduljica je svečano otvorio renovirani teren za košarku koji od sada nosi njegovo ime.

Prvi centar reprezentacije naše zemlje i vicešampion sveta s velikim oduševljenjem je dočekan u svom mestu. NJegovi sugrađani su napravili sjajnu atmosferu, ponosni na novi teren i na svog predstavnika u dresu Orlova. reprezentativci.

– Ovo je zaista odlična akcija i znam koliko je značajna za klince u Inđiji. Da sam ja imao ovakav teren, možda bih bio još bolji igrač! Šalu na stranu, zaista mi je velika čast što teren nosi moje ime i nadam se da će inspirisati mnoge da se uvek trude i, naravno, da se bave sportom, bilo rekreativno ili profesionalno. Zahvaljujem Opštini Inđija i kompaniji Mozzart na zaista odlično urađenom poslu za moje sugrađane.

Opština Inđija i kompanija Mozzart udružile su snage i u akciji „Sto terena za jednu igru“ obnovljeno je još jedno košarkaško igralište.

– Posle nekoliko godina zapuštenosti uspeli smo da izdvojimo značajna sredstva za rekonstrukciju košarkaškog terena „kod Doma”. Ovo je početak realizacije plana da obnovimo sve sportske terene u našoj opštini kako bismo sportistima i svim sugrađanima pružili što bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom. Promocijom sporta afirmišemo zdrav način života, viteško nadmetanje i pobednički mentalitet, a to je naročito važno za omladinu koja je naša budućnost. Želeo bih da naglasim da košarkaško igralište ne bi danas lepo izgledalo da svoj doprinos nisu dali kompanije Mozzart i Gogić plast. Uveren sam da će se na ovom savremenom terenu stvarati novi šampioni inspirisani našim Inđijcem i reprezentativcem Miroslavom Raduljicom, istakao je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Takmičenje u šutiranju trojki postalo je tradicija na svakom obnovljenom terenu, a ovoga puta organizovana je i revijalna utakmica između mladih nada inđijskih košarkaških klubova. Raduljica je ispratio bravure naslednika, kao i veštine trojkaša, a najuspešnijima je uručio i nagrade.
Do sada su u društveno odgovornoj akciji kompanije Mozzart obnovljena 42 košarkaška terena širom Srbije.

– Miroslav Raduljica inspiriše generacije koje dolaze svojom energijom i posvećnošću, zajedno sa ostalim reprezentativcima doneo je neverovatne uspehe srpskoj košarci. Posebno nam je drago što smo sa Opštinom Inđija uspeli da u potpunosti rekonstruišemo teren u njegovom mestu. Našom akcijom želimo da popularizujemo sport, da podržimo košarku kako bismo ostali na putu uspeha. Mladim nadama igre pod obručima je potrebna podrška, tereni u blizini i dobri uslovi, kako bismo nastavili da se radujemo novim medaljama naše košarke, istakao je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Nakon Vrbasa, Prijepolja, Pirota, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Mačvanske Mitrovice, Velike Drenove, Feketića, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Pribojske banje, Preševa, Kovina, Rume, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Obrenovca, Raške, Bačke Palanke, Zaječara, Užica, Kikinde i Beograda, društveno odgovorna akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“ se nastavlja do svih 100 obnovljenih terena!

Svi zainteresovani mogu i dalje da predlažu svoje terene iz kraja putem sajta www.deotvogzivota.com

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari