Terzić: Podigli smo lestvicu, cilj je evropsko proleće 1Zvezdan Terzić Foto: STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da je taj fudbalski klub podigao lestvicu i da je kao cilj postavio evropsko proleće.

„Crvena zvezda mora da bude na najvišem nivou i da pobedjuje svakog, pogotovo u Beogradu. Raduju nas informacije iz Uefa da će se najverovatnije mečevi igrati sa 30 odsto kapaciteta stadiona, tako da bismo u teoriji mogli da nastupamo pred oko 16-17 hiljada naših navijača“, rekao je Terzić, prenosi klub.

Crvena zvezda će se u grupnoj fazi Lige Evrope sastati sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

„Grupa je slična onoj iz 2017. godine kada smo odmeravali snage sa Englezima, Nemcima i Belorusima. Sada su to Nemci, Belgijanci i Česi, sve to su ozbiljne fudbalske nacije, ali smo podigli lestvicu zahteva i očekivanja i kao cilj postavili evropsko proleće, kao i u sezoni 2017/18“, rekao je je Terzić.

Terzić je potom analizirao protivnike Zvezde u Ligi Evrope.

„Hofenhajm je kvalitetan što se videlo i protiv Bajerna. Pobedili su šampiona Evrope 4:1 i pokazali da su ozbiljna ekipa. Gent je vicešampion Belgije i na veoma nesrećan način nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, uz to dolazi iz zemlje koja je dugo bila broj 1 na Uefa rang-listi. Česi su uvek neugodni, ali cilj nam je da sve te ekipe pobedimo na našem stadionu i prođemo dalje“, rekao je on.

Terzić je na kraju naveo i da je veoma zadovoljan dosadašnjim učinkom trenera Dejana Stankovića.

„Odigrali smo 13 utakmica ove sezone i imamo sve pobede, osim što smo remizirali sa Omonijom. Stanković ima našu punu podršku, verujemo u njega i sigurni smo da ćemo biti sve bolji kako vreme bude odmicalo“, istakao je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari