Terzić proziva Stojkovića 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Generalni direktor Crvene zvezde zamerio selektoru A fudbalske selekcije što komentariše stanje u srpskom fudbalu.

Javna je tajna da se selektor A reprezentacije Dragan Stojković (in) direktno pita za sve u Fudbalskom savezu Srbije, makar dok ovaj ne dobije novog predsednika u izbornom procesu čiji je završetak Evropska fudbalska federacija ultimativno oročila do polovine decembra, a generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću nikako se ne dopada proširena uloga nekadašnje igračke legende crveno-belih.

„Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti“, u intervjuu za TV Pančevo raniji, zakulisni animozitet ključne figure crveno-belih prema bivšem predredniku nacionalnog Saveza i kluba sa „Rajka Mitića“ dobio je javnu potvrdu.

Za razliku od stratega „orlova“, Terzić, čiji je sin voljom Stojkovića i generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića ostao bez posla na Terazijama 35, smatra da stvari u domaćem fudbalu nisu tako dobre.

„Nisam zadovoljan kao izgleda srpski fudbal, Zvezda i Partizan od 37 utakmica 35 pobede… FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača. Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna liga … Oni smanje sa dva na jedan… neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari.. Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Mora da se baci fokus na mlađe kategorije i trenerski kadar. Nemamo trenere i infrastrukturu.“

Prvog operativca srpskog šampiona žulja i to što se se superligaški rezultati četvorostrukog pobednika prvenstva Srbije i trenutnog lidera SLS – Partizana stavljaju u isti koš, ali i izjednačavaju njihove zasluge za rast ligaškog koeficijenta po UEFA parametrima. Za njegov pojam, aplauze zaslužuje samo klub koji je pre fantastične serije uspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope dugo i redovno ispadao u ranoj fazi tih trka.

„Nije korektno da se kaže da su Zvezda i Partizan doprineli što je Srbija danas 12. u Evropi i da ćemo od 2023. godina imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako dođemo na 11. poziciju imaćemo direktnog učesnika u LŠ. Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis… Zvezda će ove godine imati 70 utakmica u Evropi … Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi jurimo petu uzastupnu titulu i petu sezonu igramo u Evropi…“.

Još više ga iritiraju priče o protežiranju Crvene zvezde od strane države, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića lično, za kog je sam svojevremeno rekao da „njegov duh lebdi nad Marakanom“.

„Ja odgovorno tvrdim da Zvezda nema nikakvu pomoć više od Parizana, to lako može da se proveri. Transparentno poslujemo, svako ima uvid u naše poslova, na APR se objavljuje naš isveštaj finansijski, funkcionišemo u beloj zoni, siva zona nula, nadam se i Partizan. Vide se naši prilivi, nas država ne finansira. Jako je to pokvareno od nekih struktura… Kaže nas neko hoće da ugasi, Partizan je žrtva… Ružno je, bezobrazno i nekorektno… To što ogromna većina stranovništva navija za Zvezdu, što predsednik navija za Zvezdu… On je toliko odgovoran čovek da nikad neće zloupotrebiti funkciju da bi pare poreznika dao Zvezdi. Ako se nekada nešto učini mora ekvivalentno da se učini i Partizanu da ne bi oni lajali i ujedali na ružan i primitivan način“, poručio je nekadašnji „gazda“ OFK Beograda, protiv koga se još vodi sudski proces zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vreme funkcionerske karijere u ovom beogradskom klubu i kog je prema sopstvenom priznanju lično Vučić izabrao za spasitelja, tada ruinirane, Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari