"To više nije toliko važno...": Đoković pomenuo Federera posle obaranja apsolutnog rekorda 1EPA-EFE/ALI HAIDER

Srpski teniser od jutros ima najviše provedenih nedelja na vrhu svetskih lista u istoriji „belog sporta“.

Novak Đoković je ovog dana započeo 378. sedmicu na vrhu ATP liste čime je oborio i apsolutni rekord u ovoj kategoriji, jer je do sada legendarna Nemica Štefi Graf imala jednu više.

„To više nije toliko važno koliko je bilo dok nisam pretekao Rodžera (Federera). Moj najvažniji prioritet je da sam zdrav i da mogu da se pripremam za turnire, dižem formu pred grend slemove i masterse. Nastojaću da pobeđujem gde god budem igrao.

Ponavljam, osvajanje turnira u ovom životnom dobu i fazi u karijeri mi mnogo više znači, svaki trofej mi sada vredi tri ili četiri puta više od nekih trofeja koje sam osvojio pre 10 godina, jer znam da je drugačije. Ne znam koliko mi je vremena ostalo, koliko ću još godina da igram. Trudim se da zaista izvučem maksimum iz sadašnjeg trenutka na svakom turniru na kojem igram“, prokomentarisao je jutros Đoković.

U druženju sa medijima u Dubaiju, gde osvajača 22. grend slem titule, koliko ima samo još Španac Rafael Nadal, čeka učešće na turniru klase 500. Sa startnim rivalom u liku kvalifikanta Tomaša Mahaca iz Češke, u gradu u kom je pet puta podizao pobednički trofej.

„Uvek mi je bilo u planu da budem ovde. Pre samo pet, šest dana mi je potvrđeno da će to biti moguće. Još nisam sto dosto spreman, ali važno je da nema bola. Nemam smetnju u načinu na koji se krećem na terenu. Nisam još 100 odsto spreman, ali nema više bola… „, poručio je iz Ujedinjenih Arapskim Emirata teniski velikan, kom će ovo biti prvi izlazak na teren posle trijumfa na Australijan openu 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari